Stofa tilbyder bedre Wi-Fi

En have hjemme på væggen

Hvis man bor i en lejlighed i en etage-ejendom og ikke har adgang til en koloni-have, kan det være svært at udleve sin lyst til at være amatør-gartner.

Er man så heller ikke begavet med grønne fingre og kan trylle små haver i vindues-karmen eller på altanen, kan man være nødt til at købe sig til alle sine blomster og grøntsager.

Gennem de seneste par år er der dukket flere eksempler op på  elektronisk styrede minihaver, som klarer det mest selv med hensyn til plante-dyrkning. Køberne kan nøjes med at kigge på, mens deres hjem eller kontor bliver grønnere og grønnere.

Det seneste nye af den slags systemer er amerikanske Pico. Det består af et valgfrit antal mini-urtepotter, der er elektrisk forbundne til hinanden.

(Foto: Altifarm Enverde)

Hver Pico består af en potte, som er fremstillet af genbrugs-plastik. Over potte sidder en LED-lampe i aluminium, hvis fire pærer udstråler et fuld-spektrum lys, som kan få planter til at gro. Lamperne sidder på en teleskop arm af rustfrit stål, så deres afstand til planten kan justeres trinløst.

Pico brugeren begynder med at putte jord og såsæd i potten. Derefter hældes vand i pottens ydre skal. Via en kapillær proces vil vandet langsomt sive ind til plantne gennem urtepottens porøse bund. På den bliver planterne vandet gradvist nedefra.

Hjemme-gartnerne kan holde øje med vandstanden gennem et vindue foran på urtepotten og fylde op efter behov. Picos fabrikanter skriver, at vanding en gang om ugen vil være tilstrækkelig i de fleste tilfælde.

LED-lampen stilles indledningsvis i sin nederste position – lige over jordoverfladen. Efterhånden som planten vokser, kan lampen løftes opad på teleskop armen. Dens maksimale højde er 22 centimeter, så det er ikke store blomster eller små træer, man skal dyrke i Pico potterne.

Lamperne kan betjenes både manuelt eller via en timer app, hvor man kan præ-indstille tænd- og sluk-tidspunkter. På den måde kan man simulere dagens og nattens rytme.

Den største skavank ved Pico synes at være, at potterne ikke er forsynet med et batteri. Hver enkelt potte skal altså forbindes til en stikkontakt via et USB-kabel. En stand mobil-oplader kan trække mellem tre og seks potter ad gangen.

Pico potterne kan placeres på et bord, i en vindues-karm eller hænges op på en væg ved hjælp af små magneter, Velcro bånd eller væg-beslag.

Opfinderne af Pico forsøger i øjeblikket at finde finansiering til en storproduktion ved at tilbyde potterne som Crowd Funding projekt på iværksætter portalen Indiegogo.

Responsen har været stor hos publikum, for Pico har indtil videre indsamlet over 20 millioner kroner. Interesserede kan dog fortsat forudbestille et eller flere sæt. Priserne begynder ved 225 kroner for en potte med LED-lampe….

(Indledningsfoto til artiklen: Altifarm Enverde)

 

 

 

https://newatlas.com/around-the-home/pico-plant-pots/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stofa tilbyder bedre Wi-Fi