Stort indhold til lille pris

Edge går Chromium

For et par år siden meddelte Microsoft til manges overraskelse, at man ville re-designe sin Edge internet-browser ved at flytte den til en helt anden grund-platform.

Den skulle fremover bygges på Google åbne Chromium arkitektur, som Google også selv bruger til sin egen Chrome browser – og den er vel Microsofts værste konkurrent.

Nu gør Microsoft så realitet af sit løfte. Den nye Edge browser kan downloades via Microsofts hjemmeside. Browseren fås både i en version til Windows og til Mac computere.

De første, der har arbejdet med den nye Microsoft Edge, fortæller, at den minder en del om Googles Chrome. Af samme grund kan de to browsere langt hen ad vejen arbejde sammen.

For eksempel kan brugere synkronisere browser historik mellem forskellige enheder og gadges – og på tværs af Edge og Chrome. Desuden vil alle Chrome extensions også fungere på Edge. Desuden vil det uden tvivl være nemt at flytte ting mellem de to browsere – inklusive kontaktlister, bogmærker osv.

Den nye Microsoft Edge browser minder meget om Googles Chhrome. Ikke underligt – de bruger samme underliggende motor og platform. (Foto: Microsoft)

Lige nu skal interesserededownloade den nye Edge manuelt fra Microsoft.  Det kan gøres via dette link. Senere ventes den at blive del af en Windows 10 opdatering.

I gamle dage var Microsoft den suverænt førende på nettet med sin Internet Explorer. Siden kom efterfølgeren Edge, der aldrig har opnået samme succes. I dag er Googles Chrome en klar nummer ét, mens Edge og Firefox slås om andenpladsen.

Microsoft har den fordel, at Edge vil ligge standard på de fleste nye Windows pc?er. Dog skal brugerne i EU have lov til at vælge mellem flere browsere, når de første gang åbner for deres nyindkøbte laptop eller desktop.

Når Edge kan det samme som Google Chrome, håber Microsoft, at flere vil vælge Edge browseren frem for rivalen fra Google?.

(Indledningsfoto til artiklen:  Microsoft

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stort indhold til lille pris