Så dominerende er Facebook og co.

Denne telefon har syv kameraer

Foto-entusiaster har længe ventet på dagen. Mange har sikkert frygtet, at vi slet ikke fik den bedste af Huaweis smartphones – P40 Pro+ – at se på vores breddegrader. Ligesom det var tilfældet med forgængeren Mate 30 Pro sidste efterår.

Heldigvis har Huawei skiftet mening. Storebror til de ganske populære P40 og P40 Pro mobiler kommer nu endeligt til salg i Danmark her i juli.

Der er tale om en ægte topklasse telefon. Både i ydelse og i pris. Næsten 10.000 kroner skal man nemlig betale for at blive den stolte ejer af en Huawei P40 Pro+.

Med andre ord er nyheden noget for feinschmeckere – og især dem, der bruger deres mobil til krævende og/eller professionelle foto-optagelser.

Huawei P40 Por+ har to kameraer på fronten og fem bagpå. Telefonen er pakket ind i keramiske klæder i enten hvidt eller sort. (Foto: Huawei)

Huawei P40 Pro+ er nemlig den eneste smartphone på markedet, der kommer med syv kameraer ombord. Fem på ryggen og to på fronten. Alle udviklet sammen med den berømte tyske foto-fabrikant Leica.

P40 Pro+ er udstyret med Huaweis hidtil største CMOS billedsensor. Den fylder 1,28 tommer og giver mulighed for at tage fotos med 24,1 megapixel opløsning. Også under svære lysforhold, hvor de fleste andre mobil-kameraer må opgive at få noget ordentligt på billedet.

Huawei har også optimeret autofokus oplevelsen, så den er lige så præcis og hurtig som på avancerede spejlrefleks kameraer. Også video-entusiaster får lidt ekstra kræs: P40 Pro+ kan nemlig optage i Ultra Wide Cine biograf-format via et 40 megapixel vidvinkel objektiv.

Endelig løfter Huawei selfie-fotografiet til nye højder. På forsiden af den nye smartphone sidder nemlig to separate objektiver. Det ene rummer en 32 megapixel autofokus sensor, mens det andet bruger infrarøde stråler til at sætte skarpt og indstille blænden med.

P40 Pro+ er bl.a. udstyret med den seneste nye Wi-Fi 6 chip, der gør det muligt at overføre store mængder data mellem telefon og trådløst netværk meget hurtigere end normalt. (Foto: Huawei)

Lillebror P40 Pro, som man har kunnet købe i butikkerne i et stykke tid, er blevet kåret som verdens bedste kamera-mobil af de skrappe fotografer fra franske DxOMark.

128 points har telefonen hentet. Det er tre-fire flere end de nærmeste rivaler. Også på selfie-fronten er P40 Pro markedets bedste, vurderer DxOMark.

Desværre har de kræsne foto-testere ikke afprøvet den nye storebror P40 Pro+ endnu. Derfor ved vi ikke, om den ryger helt til tops som den allerbedste mobiltelefon med kamera, man kan købe. Men mon ikke?

Den nye topmodel kører med Huaweis egen Kirin 990 5G processoren som racer-motor. Den bruger kunstig intelligens til at styre sit telefonens strømforbrug og rummer et særligt SuperCool kølesystem. Det sikrer, at Huawei P40 Pro+ aldrig bliver varm, selvom man har mange apps åbne her i sommervarmen.

Huawei P40 Pro+ kommer med fem kameraer på ryggen. De giver bl.a. mulighed for at optage 4K video i biografernes super bredformat. (Foto: Huawei)

Ligesom lillebror P40 Pro kommer med Plus-modellen med et AMOLED display på 6,6 tommer i meget aflangt 19,8 til 9 format. Skærmen har en opdaterings-frekvens på 90 Hz, 441 punkter pr. tomme i pixel-tæthed og evnen til at vise 2.640 gange 1.200 punkter.

Huawei P40 Pro+ har et batteri på 4.200 mAh, der kan oplades via kabel med 40 watt – altså ganske hurtigt. På den trådløse front skal Huawei telefonen levere den hurtigste opladning på markedet i øjeblikket – nemlig 40 watt.

Som Huaweis øvrige nye telefoner må P40 Pro+ desværre ikke køre med Googles populære apps og online services. I stedet kommer P40 Pro+ med Huaweis egen Android 10 variant, der har EMUI 10.1 brugerfladen ovenpå. Apps skal man hente i Huaweis eget svar på Google Play. Det hedder AppGallery.

Huawei P40 Pro+ kan vælges i farverne keramisk sort eller keramisk hvid. Standard er 8 GB RAM og 512 GB lager?.

(Indledningsfoto til artiklen: Weibo)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så dominerende er Facebook og co.