Motorola sælger 5G mobil til 2.700 kr.

Danskerne vænner sig til videomøder

Mens Corona virussen lagde vores lille land ned og låste os inde i vores hjem, har rigtigt mange danskere lært video-møder at kende. Skype, Zoom, Microsoft Teams, WhatsApp, Google Hangouts, Facebook – hvad de end hedder.

Video-telefoni er bestemt ikke et nyt fænomen. Dansk-udviklede Skype gav teknologien sit første gennembrud helt tilbage i august 2003, men sådan helt udbredt hos både private, i virksomheder og i den offentlige sektor blev video-samtaler først her i foråret.

Det bekræftes også af en ny undersøgelse,  som If Skadeforsikring har fået lavet i samarbejde med analyse-firmaet YouGov.

Den viser bl.a, at hver tredje dansker er blevet mere tryg ved brugen af video-møder, end vedkommende var før Corona krisen.

Mange arbejdspladser dropper i dag fysiske møder og holder dem i stedet pr. video og internet. (Foto: Google)

Det er interessant, for de danske nyheds-medier har haft mange overskrifter om manglende sikkerhed i f.eks. den populære Zoom app. Rigspolitiet har sågar været ude med en advarsel om, at man skal være forsigtig med at bruge videomøder.

Det praktiske i at bruge video-møder har vundet stort over ængstelsen ved at bruge noget nyt og meget internet-fokuseret.

38 procent af danskerne synes således, at videomøder er mere personlige end klassiske telefon-samtaler. 51 procent sætter pris på fleksibiliteten i det nye medie, fortæller analysen fra If og YouGov.

Forsikringsselskabet har også selv haft gode erfaringer med at videomøder her i Covid-tiden:

”Under Corona har vi holdt 90 procent af vores møder digitalt. Kundernes tilfredshed har været lige så høj som ved fysiske møder. For vores medarbejdere har videomøder betydet, at de har været i kontakt med flere kunder. Møderne har ofte været mere målrettede og fleksible,” forklarer Birgitte Ringbæk. Hun er kommunikationschef i If Skadeforsikring.

Apps til videomøder er blevet ekstremt populære her i foråret. (Foto: Zoom)

Afløser videomøder telefonen?
Lektor og PhD Brian Lystgaard fra Københavns Universitet mener, at videomøder er kommet for at blive. Vi vil også fortsætte med at bruge dem, når vi kommer ud på den anden side af Corona krisen:

”Videomøder øger effektiviteten og skaber muligheder for at inddrage interaktive digitale værktøjer i præsentationer. Samtidig sikrer de det, at man kan mødes og have en slags føling med hinandens situation,” vurderer Brian Lystgaard,

”At kunne tale ansigt til ansigt har stor betydning for vores relationer, når vi taler sammen. Derfor er videomøder et godt tillæg til det gængse telefon-opkald og en trend, der kommer til at leve videre,” fortsætter han.

Universitets-forskeren mener ligefrem, at vi klart kommer til at se videomøder blive mere udbredte. I takt med, at danskerne bliver mere trygge ved mediet, vil det blive et naturligt supplement til den gængse telefon-samtale.

Forsikrings-selskabet If har også selv øget sin anvendelse af videomøder – både internt og eksternt. For eksempel foregår en stigende del af rådgivningen i dag via videochats med kunder.

Video-chat på mobiltelefonen er blevet hverdag for rigtigt mange mennesker. (Foto: Pixabay)

Hen over sommeren giver If forsikringskunderne således gratis adgang til videorådgivning om hus, bil og hunde frem til 1. september.

I forbindelse med online-møderne kan forsikrings-kunnderne f.eks. video-chatte med bygnings-rådgivere, dyrlæger og bil-eksperter. Inden for f.eks. henvendelser om biler, kan 20 procent af problemerne løses over video.

Danskerne og videomøder
Her er nogle nøgletal fra den nye analyse, som YouGov har foretaget for If Skadeforsikring. 1.000 voksne danskere er interviewet i perioden fra den 17. til den 19. juni:

  • 31 pct. føler sig mere trygge ved videomøder end før
  • 38 pct. synes, at videomøder er mere personlige end almindelige telefon-samtaler.
  • 51 pct mener, at videomøder er mere fleksible. De kan holdes uden for normal kontortid.
  • 56 pct. vurderer, at videomøder er et mere klima-venligt alternativ. Man sparer fysisk transport.
  • 57 pct. synes, at videomøder er mere sikre. Man har ingen fysisk kontakt, så smiitefaren mindskes.
  • 41 pct. nævner muligheden for at vise billeder, tekster, videoer og anden form for info som en stor fordel ved videomødet.
  • 46 procent oplever videomødet som et godt værktøj til at søge hjælp og rådgivning.

(Indledningsfoto til artiklen: Mohamed Hassan / Pixabay)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motorola sælger 5G mobil til 2.700 kr.