Vi køber stadig flere LP’er

Aldi sælger iPhones for 2.800 kr.

Gennem årene har discount-kæden Aldi skabt mange overraskelser i elektronik. Pc?er, tv og computer-skærme med Aldi mærket Medion har gang på gang banket bunden ud af markedet.

Det har nok aldrig været så udpræget i Danmark som på Aldis hjemmebane i Tyskland. Når kæden lancerede en ny pc eller laptop, flyttede det betydelige markeds-andele på det tyske marked. Pludselig kunne Aldi mænge sig med giganter som IBM eller HP som de mest sælgende pc?er syd for grænsen,

Det ser man ikke så ofte længere. Kinesiske fabrikanter har gjort det svært at markere sig på lave priser nu om dage. Desuden er Medion i dag et datterselskab af Lenovo, der (tilfældigvis) også købte IBM?s pc-division for nogle år siden.

Aldi forsøger sig dog stadig med små pris-bomber udi elektronikken. En af dem har lige nu ramt Tyskland, hvor Aldi sælger en iPhone 8 med 64 GB lager for 369 euro. Det svarer til ca. 2.800 kroner på det danske marked.

iPhone tilbuddet har selvfølgelig fået masser af omtale syd for grænsen. Her fokuserer medierne på, at der ikke er tale om nye Apple-telefoner, men renoverede mobiler. De er altså brugte – typisk taget i bytte for nyere iPhones – men sat i tip-top stand med fuld garanti.

Aldis tilbud på iPhone 8 på det tyske marked. (Foto: Aldi)

Leifshows kontaktede naturligvis straks Aldi i Danmark for at høre, om vi også kunne se frem til at kunne købe billige iPhones i kædens 182 supermarkeder her i landet. Det sker nemlig ofte, at tilbud hos Aldi i Tyskland dukker op på vores breddegrader et par uger senere.

Aldi i Danmark er en dårlig forretning og gav sidste år et underskud på 512 millioner kr. Kæden kunne derfor godt bruge et hit, der lokker tusinder af danskere ind i butikkerne – som f.eks. en meget billig iPhone.  Eller som i gamle dage, hvor folk stod i kø tidligt om morgenen foran danske Aldi butikker, fordi der var tilbud på billige Medion laptops eller tv-apparater.

Aldi Danmark svarer imidlertid pr. e-mail, at ?iPhones ikke er noget, som vi på nuværende tidspunkt får i salg. Men det er noget, vi kigger ind i.?

Det er velkendt, at Apple tager gamle iPhones i bytte for at få folk til at købe de seneste nye modeller. Hvor de gamle så ender henne, kan Aldi være et eksempel på.

Danskere har tilsyneladende ikke noget imod at købe ældre iPhones. Det ses tydeligt på de månedlige Top-10 lister over de mest solgte smartphones hos de to store teleselskaber 3 og Telia. Her optræder ikke kun de seneste nye iPhone 11 modeller og SE, men også ældre varianter som iPhone X, iPhonne 7 og indtil for nylig også iPhone 8.

Disse telefoner er selvfølgelig nye – og ikke brugte som Aldis. Men de er også dyrere. Når Aldi sender telefonerne igennem et ?hoved-eftersyn?, kommer de ud på den anden side som næsten nye. I hvert fald er det meget svært at se og mærke forskel på en ny og en ?re-furbished? iPhone 8.

iPhone 8 var en af de første Apple mobiler, der kunne oplades trådløst. (Foto: Apple)

Modsat som hos Android behøver iPhone købere heller ikke at være nervøse for, om deres ældre telefoner kan opdateres eller ej. Som regel supporterer Apple sine iPhones i fem år.

Det betyder så, at iPhone 8 fra efteråret kan få det helt nye iOS 14 styresystem ombord. Indtil efteråret 2022 skulle man være på den sikre side.

Spørgsmålet er så, om 379 euro i virkeligheden er så billigt, som Aldi gerne vil formidle i sine reklamer syd for grænsen. Ikke, hvis man kigger efter brugte iPhones på internet.

På den anden side yder Aldi fuld garanti på sine iPhones. De kommer i en original Apple indpakning komplet med kabler, oplader og øretelefoner.

Når Aldi kalder det et ?hoved-eftersyn?, bliver telefonen skilt fuldstændig ad. Hver enkelt komponent bliver testet, og defekte ting udskiftet med originale Apple reservedele.

Da Aldi for et stykke tid siden havde et lignende feber-tilbud på en iPhone 7, købte og testede Tysklands største it-medie ?Computerbild? et eksemplar. Resultatet var fint. Alt fungerede, som om det var en helt ny Apple mobil?.

(Indledningsfoto til artiklen:    )

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi køber stadig flere LP’er