Nu er der en kvart mio. elbiler i Danmark

Er det her de to sidste Jabra Elite øretelefoner?

Elite 10 Gen. 2. (Foto: Jabra)

Det er længe siden, at den store danske fabrikant af øretelefoner og headsæt – Jabra – har lanceret helt nye produkter til dem, der vil høre musik med små propper i ørerne.

Frem for at udvikle helt nye modeller har Jabra valgt at forbedre to af sine populære øretelefoner, så de nu hedder Elite 8 Active Gen 2 og Elite 1 Gen 2.

Begge blev præsenteret første generation i september 2023, men måske er det de to sidste  Elite øretelefoner, vi får at se.

Samtidig med, at Jabra lancerer de to nyheder på det danske marked i dag, meddeler Jabras børsnoterede moderselskab GN Store Nord nemlig, at man vil stoppe produktion af Elite øretelefoner.

Elite 8 Active Gen 2 kan tåle vand og snavs efter de skrappe IP68 regler (Foto: Jabra)

 

Det sker sammen med Jabras Talk headsæt. Begge vil blive udfaset gradvist, så GN kan fokusere ressourcer på mere attraktive dele af forretningen.

De to nye Jabra Elite 8 Active Gen 2 og Elite 1 Gen 2 har ellers samme ydre design som deres forgængere. Det er indendørs, at der er sket ting og sager.

De to nye trådløse øretelefoner har bl.a. fået forbedret rumlig (Spatial) lyd med Dolby Atmos, og de er verdens første bære-etui med strømsparende LE Audio.

Det tredje hørbare fremskridt mærker man i en nye Natural Hear Through funktion, der giver bedre opmærksom på omgivelserne, når lytteren opholder sig udendørs med øretelefonerne på.

Endelig har Jabra forbedret den aktive støjreduktion (ANC). Forskellen skal især kunne høres på de lave frekvenser og på mellemtone.

Bæreæsken til de nye øretelefoner har tre separate stik, så den kan fungere som praktisk adapter i f.eks. et fly)

Det nye bære-etui i anderledes design byder bl.a. på dobbelt USB-C stik, men har også et jack-stik på 3,5 mm.

En indbygget chip i etuiet gør det let at forbinde og streame lyd fra en række enheder direkte til øretelefonerne.

Bæreæsken har LC3 kodeks og dermed en lavere forsinkelse mellem etui og ”buds” end ved standard Bluetooth forbindelser. Det skal give bedre lyd med ægte Hi-Fi kvalitet.

Det medfølgende 2-i-1 kabel omdanner etuiet til en alsidig adapter, som kan bruges næsten overalt. F.eks. i flyet, på løbebåndet eller derhjemme foran tv’et.

Den forbedrede rumlyd med Dolby Atmos giver adgang til ”spatial sound” i et bredere udbud af indhold inklusive podcasts.

Her ses Elite 8 Active Gen 2 i den nye oliven-farve. (Foto: Jabra)

I en blindtest, som Jabra foretog med  xxxx, foretrak 95 af lytterne den rumlyd, der kom fra Gen 2 øretelefonerne.

Jabra har indbygget hele seks mikrofoner i de nye ”buds”, som håndfri telefon-samtaler bliver endnu mere klare i lyden end før.

Nye algoritmer med kunstig intelligens (AI) kan få mikrofonerne til at identificere baggrunds-støj og automatisk op-prioritere stemme-lyd, uanset hvor brugeren befinder sig.

Den nye aktive støjreduktion (ANC) kan nu blokere op til dobbelt så meget larm som den forrige generation øretelefoner.

Dobbelt så god skal også øretelefonernes Natural Hear Through funktion være. Den er optimeret til at reducere vindstøj, samtidig med at de andre naturlige lyde fra omgivelserne står klarere.

(Foto: Jabra)

Jabra Elite 8 Active Gen 2 er vandtætte efter de skrappe IP68 specifikationer og derfor velegnet til sport og fitness både ude og inde.

De kan køre otte timer på batterierne i selve øretelefonerne og 32 timer, når man lægger dem i bæreæsken, når de ikke er i brug.

Elite 8 Active Gen 2 fås i farverne navy, black, coral og olive. De kan købes online fra midten af juni og i danske butikker fra slutningen af jul. Prisen er 1.799 kroner.

Elite 10 Gen 2 har et halv-åbent design med store 10 mm højttalere. De kan køre i seks timer med ANC slået til og 27 timer med etuiet anvendt.

De fås i titanium black og gloss black samt de to nye farver denim og soft white. Også her online fra midten af juni og i butikkerne fra starten af juli. Prisen er 2.199 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu er der en kvart mio. elbiler i Danmark