33.000 hjem kan få hjælp til bedre internet

Denne laptop har en skærm på 100 tommer

(Foto: Sightful)

Rigtig mange mennesker har laptops nu om dage, men det stopper bestemt ikke den evige diskussion om, hvor stor skærm man skal have på sin bærbare og, hvor meget ens lille computer må veje.

For langt de fleste stopper skærm-størrelsen ved 17 tommer, men så er vægten også pænt deropad, og man kan ikke have laptoppen med i alle tasker og allevegne.

Da de færreste gider at slæbe eksterne skærme med, for så bliver en bærbar jo til en stationær, kunne den nye Spacetop G1 fra Sightful måske være en idé.

(Foto: Sightful)

Spacetop G1 er nemlig verdens eneste laptop med 100 tommer skærm, og alligevel kommer nyheden uden display.

Hvordan det kan lade sig gøre?

Jo – sammen med nyheden fra Sightful følger nemlig et sæt Augmented Reality briller (AR). De har så samtidig den fordel, at det gigantiske skærm-billede er helt privat. Ingen andre kan kigge med over skulderen.

(Foto: Sightful)

Indendørs sidder en Qualcomm Snapdragon QCS8550 processor med tilhørende dobbelte NPU V3 motor til kunstig intelligens.

Laptoppen disker op med 16 GB lynhurtig DDR5 RAM og 128 GB lager. Der er de nyeste Wi-Fi 7, og Bluetooth 5.3 ombord, mens batteri har en kapacitet på 60 Wh. Det giver otte timer på en opladning.

Sammen med indbygget 5G før de Spacetop G1 til at minde lidt om en stor smartphone med tastatur og pegepanel. Den fysiske størrelse er dog som en 13 tommers laptop.

(Foto: Sightful)

Nyheden kører hverken med Android, iOS, Windows, ChromeOS, MacOS eller andet kendt styresystem. I stedet benyttes Sightfuls eget Space OS.

De medfølgende AR-briller vejer beskedne 85 gram og indeholder to OLED-displays med Full HD grafik – 1.920 gange 1.080 punkter – og en billed-opdatering på 90 Hz.

G1 systemets briller rummer en lille højttaler i begge sider af stellet. De assisteres af en mikrofon til stemme-kommandoer plus en ekstra seks watts højttaler i tastaturet.

Tænke sig at arbejde med en (virtuel) storskærm i et passagerfly. (Foto: Sightful)

Sightful oplyser, at Spacetop G1 fås med både almindelige brilleglas og med glas, der har styrke og skal ordineres via recept. Sidstnævnte koster dog ekstra.

Interesserede kan forudbestille verdens “største” laptop nu. Den koster 1.900 dollars eller ca. 13.300 danske kroner.

Levering er planlagt til begyndelsen af oktober….

(Foto: Sightful)

(Foto: Sightful)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

33.000 hjem kan få hjælp til bedre internet