Lav din iPhone om til et Leica kamera

Sød robot til dine husdyr

(Foto: Enabot)

Robotter og kunstig intelligens er langsomt, men sikkert ved at invadere vores hjem. De fleste af dem i skikkelse af rengørings-hjælpere eller legetøj til vores underholdning.

Vi to-benede behøver dog ikke være den eneste intelligente livsform i boligen.

Familiens fire-benede medlemmer fortjener da også deres egen robot, som f.eks. kan hjælpe dem gennem de mange ensomme timer, hvor deres ejer er på arbejde.

(Foto: Enabot)

Smarte hjemme-kameraer er ok til at holde øje med på mobiltelefonen, hvad hunde og katte begår af narrestreger i hjemmet, mens de er alene.

Kameraerne løser imidlertid ikke problemet med, at vores pelsede venner skal fodres til rette tid og med den korrekte mængde mad.

Den nye Enabot ROLA PetPal klarer begge opgaver. Plus at robotten holder dyrene underholdt med forskellige lege.

Robotten indeholder et foderskab, som leveres i rette mængder og på dette tidspunkt til husdyret. (Foto: Enabot)

Enabot fremstiller i forvejen små bold-lignende robotter til mennesker. ROLA Petpal minder nu mere om gulv- eller plæne-robotter i design med sine to store hjul på siden og ansigts-lignende front.

Alene, at ROLA tøffer rundt på gulvet, kan aktivere hunde og kattes nysgerrighed, men den store værdi i den nye robot ligger i dens modul-opbygning.

Via automatiske programmer eller fjernstyring fra ejerens app på mobilen kan ROLA Petpal levere alt fra underholdning og motion, over  skifte mellem at levere underholdning eller motion til husdyrene via Interactive Toys modulet til at sørge for foder gennem et Treat Dispenser modul.

Robotten kan selvfølgelig sende videobilleder til ejerens smartphone. (Foto: Enabot)

Lege-modulet bruger bl.a. en drillende pind, laser-spil eller rullede bolde til at holde vovse eller mis underholdt hjemme på gulvet.

Treat Dispenserne benytter så kunstig intelligens AI) til at identificere husdyrets ansigt og sørge for at levere den planlagte mængde mad på eksakt klokkeslæt.

Samtidig kan ROLA Petpal naturligvis fange de foto- og video-øjeblikket af kæledyrene via sit 5 megapixel kamera, Wi-Fi og internet til ejernes skærme på mobil, laptop eller tablet.

Endelig forsøger ROLA Petpal også at styrke forholdet mellem ejer og husdyr, mens førstnævnte er ude af huset.

Ikke alene kan man tale snakke med sin hund eller kat via mobiltelefon og en højttaler i robotten. Man kan også træne dyrene.

Det sker f.eks. ved at lade dyre lægge sin pote på et specielt område af robotten, hvilket sender en ”hej” meddelelse til ejerens smartphone.

Enabot sælger sin smarte lille ROLA PetPal husdyr-robot til priser fra knap 1.800 kroner….

Robotten er modul-opbygget og finder selv hjem til sin ladestation, når den er ved at løbe tør. (Foto: Enabot)

Robotten rummer også laserlys, som katten kan forsøge at fange. (Foto: Enabot)

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din iPhone om til et Leica kamera