Nu bliver også Chromebooks klogere

Beats lyd hopper ind i øret

(Foto: Apple)

 

I de seneste par år har Apple været noget sløv til at puste nyt liv i sit dattermærke Beats, som i sin tid blev købt af den amerikanske rap-musiker og modemager Dr. Dre.

Beats skulle ellers hjælpe Apple til at få et mere hårdt spillende musik-publikum. Det lykkedes også fint i begyndelsen, hvor Beats hoved- og øretelefoner solgte rigtig godt.

Så satsede Apples direktør-etage imidlertid mere på sine egne AirPods modeller – også med succes. I f.eks. Danmark og Europa er AirPods det klart med populære til ”buds” og ”cans”.

For en måned siden begyndte tingene at ændre sig. Beats lancerede nemlig sine nye Solo 4 hovedtelefoner.

For første gang i otte år, men fint timet til, at klassiske over-øre-hovedtelefoner – cans – igen er blevet mode.

Omkring den 20. juni følger Apple så op med sine nye Solo Buds, der er Beats’ hidtil mindste øretelefoner.´De skal koste 749 kroner.

(Foto: Apple)

Solo Buds er primært designet til musik-lytning og næppe klassisk. De indeholder dog også forbedrede mikrofoner og det nyeste Class 1 Bluetooth til øget rækkevidde.

Aktiv støjreduktion (ANC) får man dog ikke til den pris – og slet ikke hos Apple. I stedet skal øretelefonerne indeholde en algoritme, der lærer støjbilleder omkring brugeren at kende og tilpasser sig derefter.

Solo Buds skal også have ergonomisk designede luftdyser, der forbedrer bære-komforten. Det samme gør fire medfølgende ørepropper i forskellige størrelser.

Lydkvaliteten har fået et spark opad med specielle drivere – højttaler-enheder eller transducere med to lag. Det skal minimere forvrængningen ved alle hørbare frekvenser.

Betjeningen foregår via den karakteristiske “b” markerede knap på øretelefonerne. Den har flere funktioner samlet i ét. Desuden kan man naturligvis bruge Beats’ app på mobilen.

Batteri-levetiden er 18 timer. Et fem minutters ophold i den medfølgende bæreæske giver en times ekstra musik i ørerne.

Den store forskel til Apples egne øre- og hovedtelefoner har Beats fortsat. Hvor AirPods kun fungerer på iPhones, iPads og MacBooks, kan Beats Solo Buds også bruges til Android….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu bliver også Chromebooks klogere