Her er verdens 10 mest populære mobiler i 2023

Denne mobil kan spille virkelig højt

(Foto: Nubia)

De fleste mennesker bruger øre- eller hovedtelefoner, når de lytter til musik på deres smartphone.

Årsagen er selvfølgelig, at de ikke larmer, så hele lokalet eller den halve bus kan høre med. Desuden er de indbyggede højttalere i smartphones sjældent værd at skrive hjem om.

Det vil det i Danmark ret ukendte mobilmærke Nubia nu ændre på. Nubias nye Music telefon kan nemlig spille seks gange så højt som en normal smartphone.

Oven i købet skal lydgengivelsen være til at holde ud. Nubia har nemlig anbragt en pæn stor højttaler-enhed ved siden af de to kameraer på bagsiden af den nye Music telefon.

Højttaleren er designet som en mini-udgave af en lp-plade i vinyl:

Højttaleren i den nye Music mobil skal ligne en lp-plade i vinyl. (Foto: Nubia)

Den styres af en digital forstærker med kunstig intelligens, der automatisk tilpasser bas og diskant til den musikstil, man afspiller eller snarere streamer.

Forstærkeren kan tilmed arbejde med biograf-sound lignende DTS:X Ultra lydeffekter. Faktisk ret imponerende.

Meget fornuftigt har Nubia også tænkt i, at Music mobilens brugere kunne være nødt til at tage hensyn til omgivelserne.

Derfor rummer Nubia Music ikke én, men hele to 3,5 mm hovedtelefon-stik. Dertil kommer naturligvis muligheden for at forbinde øretelefoner og lytte-bøffer trådløst via Bluetooth.

Selve højttaleren skal også visuelt formidle et indtryk af musik. Den er nemlig designet som en mini-udgave af en lp-plade i vinyl.

De øvrige dele af Nubia Music er knap så imponerende. Med sin kinesiske Unisoc processor markerer nyheden, at den er en telefon i budget-klassen.

(Foto: Nubia)

Nubia Music skal da også kun koste 149 dollars eller godt 1.000 kroner inklusive 8 GB RAM og 128 GB lager – og desværre kun 4G. Lidt mere, hvis man vælger en udgave med 256 GB.

Med 6,6 tommer er LCD-skærmen pænt stor, men den viser altså kun grafik i beskedne HD+ kvalitet og en billed-opdatering på 90 Hz.

Med andre ord må Nubia nyheden være meget mere til musik end til video og avancerede mobilspil.

Ved siden af højttaleren bagpå sidder to kameraer på henholdsvis 50 og 2 megapixel, mens et stort batteri på 5.000 mAh sørger for, at musikken kan høres i mange timer.

Nubia ejes af den store kinesiske ZTE koncern, hvis telefoner og andre gadges kan købes i en del danske butikker. Det gælder også Nubias Redmagic gamer-smartphones.

Derfor er det vel ikke usandsynligt, at vi også vil se – undskyld høre – Music mobilen på vores breddegrader. Den skal lande i Europa senere på året….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens 10 mest populære mobiler i 2023