Apples nyeste iPhone app er til sport

DS personbiler får ChatGPT ombord

(Foto: Stellantis)

Der går næsten ikke en dag, som forløber uden nyheder om, at nu trænger kunstig intelligens (AI) ind på et nyt område af vores hverdag.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at den nye intelligens er på vej ind i biler med hastige skridt.

Flere bilmærker har meldt AI’ens ankomst, men kun en enkelt fabrikant har nu afsløret, at ChatGPT bliver en standard feature i alle nye modeller allerede fra marts.

Det er franske DS Automobiles, der kører selvstændigt nu om dage, men som tidligere var lidt frækkere designede personbiler fra Citroën.

DS vakte stor opsigt, da man som første bilmærke kørte en pilot-test-periode med ChatGPT i nogle udvalgte modeller. Det var i fem lande i oktober.

Prøveperioden er åbenbart gået så godt, at DS’ ejer – Stellantis – har besluttet at indføre ChatGPT som standard fra marts. Det bliver i alle DS3, DS4, DS7 og DS9 modeller, der er udstyret med DS Iris styresystemet.

DS fortæller, at ChatGPT har øget anvendelsen af stemmestyring med 50 procent i sine biler. Den er meget mere alsidig end i andre fabrikater personbiler, hvor man f.eks. kan bruge stemme-kommandoer til at styre musik, varmesystem osv.

Hos DS sørger Chat GPT for, at bilisten og bilen kan føre en rigtig interaktiv samtale, der også kan handle om alle mulige?”  andre ting end køretøjet, man sidder i.

Man kan f.eks. stille sin DS et spørgsmål som ”hvad er der værd at se i det område, vi kører i lige nu?” eller ”hvad skal man drikke til denne ret?” eller ”hvad skal jeg foretage mig i denne by, når jeg har to timer til rådighed og et 10-årigt barn med?”

I en DS-personbil er ChatGPT en integreret del af en Connect Plus pakke, der også omfatter Connect Navigation, Connected Alarm, Send2Mac, EV Trip Planer, e-Routes og trådløs fjernbetjening.

DS vil tilbyde ChatGPT i sine nye biler i 18 lande og i 13 forskellige sprog. Danmark og dansk er imellem dem….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apples nyeste iPhone app er til sport