Hvilke sprog bliver brugt mest på internet?

iPhone 15 batterier lever dobbelt så længe

(Foto: Zana Latifs / Pexels)

Batteriernes størrelse og kvalitet betyder ikke kun meget, når man køber en elbil. Flere og flere spørger også efter batterierne i forbindelse med smartphones.

Her drejer det sig ikke længere kun om, hvor længe ens telefon kører på en opladning. Det er lige så vigtigt, hvor mange år batteriet overlever, inden det skal udskiftes for en mindre formue.

Levetiden er kommet frem på lystavlen i takt med trenden mod mere bæredygtighed og genbrug.

Mobiltelefon-fabrikanterne har fanget signalet, og nu er det pludselig helt almindeligt, at de opgiver et batteris forventede levetid på linie med skærmenes opløsning eller spilletiden på en opladning.

Senest er Apple ude med en meddelelse om en markant forbedring af levetiden for batterierne i de de seneste iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro og 15 Pro Max.

Levetiden er således fordoblet i forhold til, hvad Apple har oplyst i forbindelse med tidligere generationer iPhones.

Kan det være rigtigt, at batteriet i iPhone 15 har dobbelt så lang levetid som sidste års iPhone 14? (Foto: Prashant Singh / Pexels)

Batterierne i iPhone 15 familien skal nu kunne beholde 80 procent af deres kapacitet efter 1.000 komplette opladninger fra 0 til 100 procent. Før ville Apple kun garantere 500.

Apple forklarer forbedringen med en “kontinuerlig opdatering af batteriernes komponenter og iPhones software til styring af strømforbruget.

Ifølge det amerikanske fagmedie ”9to5Mac” skyldes forbedringen nu snarere et smart trick fra Apples side:

Apple har nemlig indført en ny test-metode, der afprøver batterierne ”under forhold, der simulerer det virkelige liv.”

Hvad de test-metoder indeholder, så de kan trylle dobbelt så mange opladninger frem, vil Apple dog ikke afsløre i detaljer.

Testfolkene hos ”9to5Mac” mener, at Apples nye løfter om 80 procent kapacitet kun gælder ideelle forhold, som kun sjældent findes ude hos den almindelige iPhone brugere.

I den nyeste iOS 17.4 opdatering til iPhones styresystem er det blevet nemmere at overvåge batteriets helbredstilstand. (Foto: 9to5mac)

Faktorer som oplade-vaner, temperatur skift og anvendelsen af mere eller mindre krævende apps kan have stor betydning for et batteris forringelse.

For eksempel kan hyppig hurtig-opladning eller at lade telefonen stå til opladning, mens batteriet er på 100 procent, være med til at accellere et batteris nedslidning.

Endelig stiller Apples seneste udmelding også et spørgsmål om ældre iPhones. Mon de ikke ville klare sig bedre, hvis de blev målt med den nye batteri-tester end med den gamle?

Derfor er det vigtigt, at Apple offentliggør flere detaljer om sin nye testmetode, der pludselig kan gøre batterierne i iPhone 15 dobbelt så gode som dem i den et år ældre iPhone 14.

Uden en klar beskrivelse risikerer Apple, at mange vil stille sig meget kritiske overfor, hvorvidt den nye testmetode afspejler den virkelige verden eller blot er en marketing-påstand.

Selvfølgelig sker der fremskridt i batteri-teknologi og i den software, der styrer strømforbruget i en smartphone. Men om de kan give et kæmpe-spring fra 500 til 1.000 opladninger….

 

https://9to5mac.com/2024/02/20/iphone-15-battery-lifescyle-span/

https://support.apple.com/en-us/101575

https://9to5mac.com/2024/02/20/ios-17-4-battery-health-changes/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilke sprog bliver brugt mest på internet?