SharkNinja sigter mod danske husholdninger

Tesla vinder kamp om ladestanderne

(Getty Images / Unsplash+)

Det er ikke længe siden, at elbil-købere havde en ekstra hovedpine at slås med ud over betale ofte mange penge for deres nye miljø-rigtige køretøj.

De skulle nemlig også sikre sig, at deres elbil var kompatibel med de mange forskellige ladestander-typer, som fandtes på markedet. Især kunne det være et problem med hurtig- og lynladning.

Nu kunne det se ud, som om markedskræfterne har løst den hovedpine. Med Tesla som vinder og i hvert fald i USA.

Som den sidste af de store vestlige bilfabrikanter har Stellantis nu meddelt, at man vil benytte Teslas NACS-standard til sine elbiler. NACS står for North American Charging Standard.

Stellantis koncernen omfatter kendte bilmærker som Jeep, Peugeot, Citroën, Opel, Fiat, Alfa Romeo, Chrysler og Ram. Stellantis vil samtidig tilbyde en adapter, så også ældre bilmodeller med elmotor passer til Teslas ladestationer.

Tidligere har også kendte bilfabrikanter som f.eks. Volkswagen, GM, Mercedes, Volvo, BMW, Polestar, Honda, Audi, Porsche og Lucid erklæret deres støtte til at gøre NACS til en industri-standard.

Det kan dog kun være i USA:

Teslas stik er nemlig kun udviklet til en enkelt fase, mens vi her i Europa mestendels bruger tre faser.

Til gengæld er Teslas stik designet til at klare både hurtig opladning via jævnstrøm (DC) og vekselstrøm (AC)….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SharkNinja sigter mod danske husholdninger