Rekord-mange klager over internet-butikker

Windows skal blive meget bedre til spil

(Foto: Microsoft)

Kunstig intelligens (AI) sniger sig ind flere og flere steder.

Ikke mindst hos Microsoft og Google, der har stortravlt med at markedsføre deres respektive Gemini og Copilot teknologier.

Microsoft lægger f.eks. kunstig intelligens ind sin Bing søgemaskine og i populære Windows programmer som Word, Outlook, Paint eller Excel.

Det næste trin ser ud til at blive Windows 11 selv, der får en forbedret grafik til de stadig mere avancerede og krævende pc-spil.

(Foto: Weibo)

Den nye Windows feature hedder Automatic Super Resolution (Auto SR).

Her skal kunstig intelligens forbedre spil-oplevelsen ved på en smart måde at opskalere billed-opløsningen på pc-skærmen.

Hvis Auto SR er så stærk, som de første beretninger antyder, kan funktionen formentlig revolutionere billed-kvalitet og -dynamik hos rigtig mange pc-brugere.

Microsoft har endnu ikke officielt lanceret Auto SR, men den intelligente software skal gemme sig i Display og Graphics opsætningen i Windows 11.

(Foto: Weibo)

Den AI-støttede teknologi skal være særligt god til at udnytte kræfterne i de nye neurale chips – NPU’er – der er del af de seneste nye processorer fra bl.a. Intel, AMD og Qualcomm.

Auto SR skal i praksis give skarpere skærmbilleder, hurtigere opdatering af hvert billede og et mere dynamisk og rykfrit spilforløb.

Det skal angiveligt også fungere på pc-hardware, der ikke som udgangspunkt kan arbejde med spil, der har højere grafik-opløsning.

Auto SR skal køre helt uafhængigt af pc’ens normale grafikchip. I stedet udnytter intelligensen NPU-delen i processoren direkte.

Det aflaster ikke kun grafikchippen, men giver mulighed for at den får flere kræfter, der kan udnyttes til mere flydende animationer og videoklip på skærmen.

 

Spil-softwarehusene skal modificere deres titler, så de er kompatible med Auto SR:

Når en gamer åbner et af disse spil, får han eller hun en notifikation fra sin pc om aktivere funktionen og tilpasse de øvrige grafik-opsætninger på pc’en.

Auto SR ventes at blive del af den 24H2 opdatering af Windows 11, som skal ligge klar tidligt på efteråret.

Allerede inden da kan grafikken med kunstig intelligens dog dukke op. Nemlig i den ”Moments 5” opdatering, der kommer i april. Den er samtidig en forsmag på den fremtidige Windows 12….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rekord-mange klager over internet-butikker