HMD erstatter Nokia med ni egne mobiler

Sådan ser Jeeps store elbil ud

Den internationale Stellantis koncern, der bl.a. omfatter Peugeot, Opel, Fiat og Citroën, viser allerede i disse mærker, at man satser stærkt på elektriske biler i fremtiden.

Men så skal også alle mærker være med. Også de legendariske fire-hjuls-trækkere fra amerikanske Jeep.

Indtil videre har Jeep biler været begrænset til hybrider og en enkelt ren-elektrisk i Avenger modellen.

Det ændrer sig senere på året, når den første store Jeep Wagoneer S i luksus-klassen kommer med elmotor.

Jeep har netop offentliggjort de første billeder af den store elektrisk drevne luksus-SUV, der skal begå sig lige godt på motorvejen som i terrænet.

I det ydre har Jeep Wagoneer S fået en mere elegant og mindre klodset form end sine benzin-drevne søskende. Design-stilen ligger tæt på, hvad man også ser fra de store kinesiske og tyske SUV’er.

Indendørs skal Jeep’en være stopfyldt med avanceret elektronik. Instrument-brættet domineres således af hele fire touch-skærme.

Chauffør og forsæde-passager for hvert sit display at lege med, hvilket passer meget godt med den øjeblikkelige trend blandt elbiler i luksus-klassen.

To separate skærme bruges til at betjene klima og infotainment. Det får dem lidt til at ligne to VU-metre på klassiske Hi-Fi forstærkere, når man vælger at give dem en hvid eller blå baggrund.

Lyset og farverne er i det hele taget vigtige i Jeep Wagoneer S. Præcist som i andre moderne elbiler, hvor man også kan skifte kulør på indendørs belysningen.

Wagoneer S står på samme BEV-undervogn, som Stellantis benytter til de dyrere elbiler hos alle sine mærker.

Den er målrettet sporty modeller og skal i Jeeps tilfælde yde omkring 600 hestekræfter. Rigeligt til at give den store og tunge fire-hjuls-trækker en spurt fra 0 til 100 kilometer i timen på kun godt 3,5 sekunder.

Med fornavnet Jeep følger dog andre forventninger end en hurtigløber mellem lyskrydsene i en storby.

Wagoneer S med elmotor vil derfor komme med solide offroad egenskaber og seriemæssig fire-hjuls-trækker. På det punkt skal den levere fuldt ud på til det legendariske Jeep navn.

Stellantis og Jeep afslører endnu ikke noget om priser, men vær forsikret om, at Wagoneer S bliver en dyr svend at købe, når den dukker op til efteråret….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HMD erstatter Nokia med ni egne mobiler