TikTok er det hurtigst voksende sociale medie

Microsoft har fået en kirkegård

(Skærmfoto: Microsoft Graveyard)

Der er selvfølgelig dem, som mener, at Windows efterhånden er et så tossegammelt produkt, at det godt kunne gå på pension.

Helt til kirkegården er Windows dog næppe, for Microsoft har gennem årene formået at holde livet i Windows med stadig flere udvidelser og forbedringer.

Resultatet er, at Windows 11 fylder så meget, at styresystemet slet ikke ville kunne finde plads på en harddisk på en ældre pc.

Ikke desto mindre har Microsoft nu fået en egen ”uofficiel” kirkegård i skikkelse af en webside, der fungerer som arkiv for lukkede Microsoft produkter.

”Microsoft Graveyard” er pænt fyldt op ved åbningen, for software-giganten har faktisk opgivet ganske mange programmer, apps og hardware produkter gennem tiden.

Kirkegården er skabt af Victor Frye og et par snese andre Microsoft entusiaster. De ville skabe en oversigt over allerede døde Microsoft ting og produkter, der snart vil udgå.

Inspirationen har Frye og co hentet fra ”Killed by Google” projektet, der på samme måde giver historiske oplysninger om ældre Google produkter.

(Skærmfoto: Microsoft Graveyard)

“Microsoft Graveyard” markerer døende eller døde produkter med et kiste- eller gravstens-symbol, som Microsoft har stoppet supporten af – eller som helt er udgået.

For nylig opgav Microsoft f.eks. hele 16 Windows produkter inklusive Cortana, WordPad, Windows Mixed Reality osv.

Med andre ord ser det ikke ud, som om  “graverne” på Microsoft Graveyard bliver arbejdsløse lige med det samme.

Fra første dag indeholder kirkegården oplysninger om 75 Microsoft produkter, hvor det ældste rækker tilbage til 1995.

Men man finder også forholdsvis nye Microsoft ting som f.eks. Windows 10 og Azure Blueprints, hvor supporten stopper henholdsvis i november 2025 og i juli 2026.

På online kirkegården kan man klikke på hvert produkt og blive videre-dirigeret til en ekstern beskrivelse af det. Den kan f.eks. komme fra Wikipedia eller YouTube.

Graveyard projektet er “open source”, så alle interessenter kan bidrage med information om Microsoft produkter, der er døden nær. De kan også komme med forslag til forbedringer via f.eks. GitHub.

Jeg skal huske at nævne, at Microsoft også har en officiel webside, der oplister produkter, som videre udvikling er stoppet til. Den er bare langt fra så sjov som Microsoft Graveyard….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TikTok er det hurtigst voksende sociale medie