Hele diskoteket er trådløst og på batteri

Urgigant vil droppe smartwatches

(Foto: Fossil)

Der var engang, hvor smartwatches bestemt ikke måtte ses på ens håndled, hvis man vil udstråle klasse.

Så kom Apple Watch og væltede hele markedet. Nu var det ligefrem cool og trendy at bære et smartwatch – og man måtte godt vise det frem.

Samsung, Huawei, Xiaomi og Garmin fulgte hurtigt efter og skabte en større bredde i udvalget af og priser på smartwatches.

Desuden hjalp det oppe i den højere ende af urmarkedet, at kendte modemærker begyndte at sælge de digitale ure.

(Foto: Fossil)

Netop modebranchen kunne dog godt se ud, som om den er ved at skifte mening.

Den har nemlig aldrig solgt det ønskede antal smartwatches, og markedet er fortsat domineret af elektronik-giganterne. Ikke af dem, der også sælger tøj, tasker, sko og parfume.

Det første af de store modekoncerner, der trækker sig, er amerikanske Fossil.

Her vil man fremover fokusere på traditionelle armbåndsure i de lidt bedre klasser. De sælger åbenbart bedre og giver større indtægter for Fossil end små computere på håndleddet.

(Foto: Fossil)

Fossil har markedsført mange forskellige smartwatches. Både under eget navn og ved at producere ure for f.eks. Skagen, Armani, Diesel, Michael Kors, Citizen, DKNY, Puma og Kate Spade New York.

I praksis vil det betyde, at Fossils generation seks, der blev lanceret i 2021, vil være de sidste smartwatches fra Fossil. De benytter alle Googles Android-baserede WearOS som styresystem.

Fossil lover, at man vil tilbyde teknisk support på sine smartwatches i de kommende år. I praksis vil det jo nok sige et eller to år frem.

Fossil er dermed det første store urmærke, som siger farvel til smartwatches. Det bliver spændende at se, om andre følger efter….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hele diskoteket er trådløst og på batteri