Nye Nokia fjernsyn har Google TV i

Nu kommer Galaxy S23 FE omsider

(Foto: Samsung)

Gennem nogle år havde Samsung for vane at peppe salget af sine Galaxy S telefoner op hen mod slutningen af året, når modellerne var ved at være lidt gamle – de kom i januar – og Apple i mellemtiden havde taget opmærksomheden med den seneste generation af iPhones.

Samsungs trick var at lancere en såkaldt FE-model – Fan Edition. Den er en smule skrabet i specifikationerne, men kan sælges til en betydeligt lavere pris.

Sidst, Samsung gjorde det, var i 2021. Dengang kom Galaxy S21 FE, der stadig kan købes i restsalg i danske butikker.

Her er de fire standard kulører, man kan købe Galaxy S23 FE i. (Foto: Samsung)

Sidste år dukkede der ingen ny S22 FE op, men det sker altså i år. Mandag den 11. december ventes den nye Samsung Galaxy S23 FE at rulle ud her i landet. To måneder, efter at modellen havde sin verdens-premiere.

En af besparelserne i FE-udgaven er, at Samsung benytter sin egen Exynos 2200 processor i telefonen – i stedet for en dyrere Snapdragon 8 Gen 1 eller Gen 2 chip fra Qualcomm.

Skærmen er af AMOLED typen og på 6,4 tommer. Den viser grafik i Full HD+ kvalitet og kan udskifte billeder op til 120 gange i sekundet (Hz). Det gør telefonen velegnet til computerspil.

Galaxy S23 FE fås formentlig også i disse to farver, der kun kan købes online hos Samsung. (Foto: Weibo)

Bagpå sidder tre kameraer med et hoved-objektiv på 50 megapixel, en super-vidvinkel på 12 MP og en telezoom på 8 MP.

Det er specifikationer, der passer bedre til mellemklassen – og ikke til en topklasse mobil som S23. Omvendt må Samsung jo skære flere steder for at sænke udsalgsprisen på den nye telefon.

Galaxy S23 FE bliver vandtæt efter IP68 standarden, og den rummer et batteri på 4.500 mAh. Det kan lades op med beskedne 25 watt via kabel eller 15 watt trådløst.

Den nye FE kommer med Android 13 som styresystem og Samsung brugerflade lagt ovenpå. Formentlig vil Samsung tilbyde fire år med garanterede Android opdateringer.

I Danmark skal Galaxy S23 FE koste 5.499 kroner med 8 GB RAM og 128 GB lager. En større version med 256 GB lagerplads skal man betale 5.999 kroner.

Til sammenligning tager Samsung 7.500 kroner i vejledende pris for den billigste udgave af den ”almindelige” Galaxy S23 model.

Traditionelt tilbyder Samsung FE-mobilerne i flere glade farver end sine andre telefoner. Det vil også være tilfældet med den nye S23 FE, som fås i kulørerne Purple, Graphite, Cream og Mint. På Samsungs egen hjemmeside fås også farverne Indigo og Tangerine….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye Nokia fjernsyn har Google TV i