Nu kommer Galaxy S23 FE omsider

Mobiler har snart dræbt traditionelle kameraer

(Foto: Artem Beliaikin / Unsplash)

En af de vigtigste features i moderne smartphones er deres kameraer. Gode billed-sensorer bliver mindre og mindre, samtidig med at berømte fotofirmaer som Leica eller Hasselblad hjælper mobilfabrikanterne med skarpere linser og bedre software.

Disse fremskridt er ikke kun forbeholdt de dyreste topklasse telefoner. I de senere år er også mellemklasse-mobiler og selv budget-venlige modeller kommet med .

Derfor kan flertallet af forbrugere i dag ikke se forskel på de billeder, de har taget med deres smartphone – og dem, de i gamle dage måtte slæbe et tungt fotokamera med ekstra objektiver med for.

Resultatet ses ganske tydeligt i den traditionelle foto-industri.

Moderne smartphones er ved at udrydde traditionelle lommekameraer helt. (Foto: Rainer Maiores / Pixabay)

Ifølge den japanske foto-branche-forening CIPA faldt salget af kameraer med 93 procent i verden fra 2010 til 2022.

Nedturen har især ramt de små handy digital-kameraer med faste linser, som mange havde med i tasken eller lommen, når de skulle på ferie eller til fest. De er i dag næsten helt afløst af smartphones.

I 2022 solgte CIPA’s medlemmer, der bl.a. tæller Nikon, Canon og Olympus, kun to millioner eksemplarer af disse små fotokameraer. Til sammenligning lå salget på 109 millioner i 2010!

Helt samme fald har ikke ramt de mere avancerede spejl-refleks-kameraer. Dem foretrækker mange foto-entusiaster og professionelle fotografer stadig, fordi man kan vælge forskellige størrelser objektiver til dem….

(Infografik: Statista.com)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Galaxy S23 FE omsider