Windows 12 kommer til juni med masser af AI i

Fra i dag kan kineserne købe OnePlus 12

(Foto: OnePlus)

Helt som forudsagt her på Leifshows holdt OnePlus i aftes verdens-premiere på sin nye 12’er toptelefon i Kina i aftes.

Jeg har også løbende vist billeder og afsløret tekniske detaljer på den nye OnePlus 12. Derfor er der ikke mange detaljer, som mangler at blive offentliggjort.

Det skulle da lige være datoen for, hvornår danskerne kan købe telefonen – og naturligvis også, hvad den skal koste.

Ingen af disse to vigtige ting blev afsløret ved præsentationen i Kina i går.

OnePlus 12 kommer med markedets mest lysstærke skærm. 6,8 tommers displayet viser biller med op til 4,500 nits. (Foto: OnePlus)

Det nærmeste, vi kommer, er, at OnePlus 12 lander i europæiske og dermed også danske butikker i begyndelsen af det nye år. Gætterier i kinesiske sociale medier taler om den 15. januar eller deromkring.

De kinesiske priser for OnePlus 12 viser jeg længere nede i denne artikel. De kan dog kun bruges som et fingerpeg.

Telefoner plejer nemlig at blive dyrere undervejs fra Kina til Danmark på grund af bl.a. EU’s import-told og den høje moms her i landet.

En af de detaljer, som ikke har været lækket tidligere, er information om batteri og ladetid på OnePlus 12. Dem kan jeg levere nu:

De tre kameraer på ryggen er alle tunet af Hasselblad, der også har leveret billed-redigerings-softwaren. (Foto: OnePlus)

Den nye OnePlus udstyres således med et imponerende stort batteri på hele 5.400 mAh. Det er ti procent større end hos de fleste konkurrenter i Android lejren.

At OnePlus vil levere 12’eren med en meget hurtig opladning på 100 watt via kabel, er ikke så overraskende. Dét kan også andre OnePlus modeller.

Til gengæld er det nyt, at OnePlus 12 også kan oplades trådløst – nemlig med 50 watt. Tidligere har OnePlus afvist trådløs opladning som ligegyldig og med risiko for opvarmning af telefonen.

Men måske management-etagen hos OnePlus har lyttet til en kendt gammel statsminister i Danmark. Jens Otto Krags mest berømte bemærkning er, at ”man har en mening, indtil man tager en ny.”

Som noget nyt hos OnePlus kan den nye 12’er lades op trådløst. Det sker med 50 watt, mens man kan fylde strøm dobbelt så hurtigt på via USB-C kabel. (Foto: OnePlus)

Designet af OnePlus 12 minder om forgængeren med bløde og afrundede former:

Nyt i den forbindelse er bl.a. en sandwich-konstruktion af glas med et chassis i metal. Desuden er OnePlus 12 vandtæt efter IP65 specifikationerne.

OnePlus 12 er som en af de første smartphones forsynet med Qualcomms Snapdragon 8 Gen 3 processor, der gør den til markedets i øjeblikket hurtigste Android smartphone. RAM-hukommelsen er meget hurtig med DDR5X chips, mens lageret styres med effegktiv UFS 4.0 software.

Den nye Snapdragon super-motor er berygtet for at løbe varm temmelig let. Derfor har OnePlus udstyret telefonen med et kølesystem, der omfatter et damp-rum på 9.140mm².

Her er de tre farver, som OnePlus 12 vil blive solgt i. (Foto: OnePlus)

Med imponerende 4.500 nits er den indbyggede OLED-skærm på 6,82 tommer en af markedets mest lysstærke.

Displayet viser billeder I Quad HD+ opløsning på 3.168 gange 1.440 punkter eller 510 punkter pr. tomme (PPI). Billedet fornys op til 120 gange i sekundet (Hz), så telefonen er fint velegnet til spil.

OnePlus 12 kommer med samme kamera-udvalg som på OnePlus relativty nye Open folde-mobil:

Det vil sige en 60  megapixel Sony LYT-808 hoved-objektiv, en Sony IMX541 supervidvinkel med autofokus på 48 MP samt en 64 MP OmniVision OV64B periskop-tele med 3x zoom.  På fronten sidder en selfie-skyder på 32 MP.

Alle kameraer kommer med software og billed-behandling, der er leveret af den berømte svenske foto-specialist Hasselblad.

OnePlus er naturligvis forsynet med alle de features, som man forventer af en moderne toptelefon:

Det gælder bl.a. de helt nye Wi-Fi 7 og Bluetooth 5.4 udgaver, USB 3.2 Gen1, NFC, GPS, dual-SIM, 5G, en IR blaster og to stereo-højttalere.

OnePlus’ velkendte ”alert slider” betjenings-knap er flyttet fra højre til venstre side for at give plads til bedre 5G antenner end tidligere.

Styresystemet ombord vil være ColorOS 14, der bygger på Android 14. Telefonen fås formentlig i tre farver – Rock Black, Pale Green og White.

OnePlus regner med, at denne nye grønne farve vil blive et hit. (Foto: OnePlus)

I Kina er forsalget indledt i dag, og telefonerne kommer officielt til salg den 11. december.

Til sidst priserne på de fire varianter, som OnePlus ventes at blive markedsført i. Priserne er de kinesiske og direkte oversat fra kinesiske yuan:

  • 12 GB + 256 GB – ca. 4.450 kroner eller 605 dollars
  • 16 GB + 512 GB – ca. 5.000 kroner eller 680 dollars
  • 16 GB + 1 TB – ca. 5.500 kroner eller 750 dollars
  • 24 GB + 1 TB – ca. 6.000 kroner eller 820 dollars

Som nævnt tidligere bliver de endelige danske priser formentlig noget højere….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Windows 12 kommer til juni med masser af AI i