610 vogne hos Dantaxi kører nu på el

Windows 12 kommer til juni med masser af AI i

(Foto: Weibo)

Det er næppe nogen hemmelighed, at Microsoft vil rulle næste generation Windows – nummer 12 – ud i løbet af næste år.

De fleste har regnet med, at det ville ske i juli eller august 2024, når Microsoft alligevel står til at lancere den anden store årlige opdatering af Windows – H2.

Nu viser medie-rapporter imidlertid, at Windows 12 allerede kan komme i juni. Det skyldes, at Microsoft ikke vil miste én dag i kapløbet om at præsentere nye og spændende muligheder med kunstig intelligens (AI).

Ifølge det taiwanesiske nyhedsmedie “Commercial Times” skal 2024 blive året, hvor AI får sit endelige gennembrud som en integreret del af moderne pc’er.

Microsofts topchef Satya Nadella har travlt med at skubbe produkter på markedet, der indeholder kunstig intelligens. (Foto: Microsoft)

Windows 12 vil levere ny og intelligent teknologi på både laptops, desktops og servere, som Microsofts nuværende Copilot app kun er en første antydning af.

Mange af næste års pc’er vil således være udstyret med særlige processorer til kunstig intelligens – NPUer eller Neural Processing Units.

”Generativ AI har potentialet til at blive en lige så stor ting som mobiltelefonernes fremkomst, cloud revolutionen, internet og web samt opfindelsen af pc’en i begyndelsen af 1980’erne,” forklarede Microsofts topchef Satya Nadella forleden ved et event hos chip-giganten Qualcomm.

”Vi kan omsider gøre brugerfladerne og kommunikation meget mere menneske-venlige og mere naturlige. Det har vi drømt om i alle de mange år, vi har arbejdet med computere,” fortsætter han.

(Foto: Gizchina / Weibo)

Ifølge Microsoft-topmanden starter kunstig intelligens med sprog og oversættelser, som vi kender det fra det nuværende Copilot værktøj til Windows 11. AI vil dog hurtigt sprede sig til mange andre områder.

AI kan f.eks. ændre fundamentalt på, hvad et styresystem er, hvordan en grafisk brugerflade ser ud og, hvorledes programmer og apps inter-agerer med hinanden på.

Nadella antydede, at Windows 12 vil komme med en grundlæggende anderledes brugerflade, hvor AI vil tilbyde pro-aktiv hjælp til mange opgaver og projekter.

Kunstig intelligens kan også blive en vigtig del af, hvad Microsoft kalder fremtidens ”hybride” it-anvendelse.

Den vil være en blanding af lokal processor-kraft og cloud-baserede ressourcer, der kan udvide med både regnekraft og nye faciliteter….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

610 vogne hos Dantaxi kører nu på el