Skrivemaskiner bygges da stadig

Apple markerer World Aids Day i rødt

(Foto: Apple)

Apple har tradition for at donere penge til kampen mod Aids.

Eller rettere – Apple lader forbrugerne betale, når de køber en af Apples specialmodeller, som alle er lakeret i rødt.

En del af overskuddet går så videre til organisationen RED, der bekæmper både AIDS, HIV, tuberkulose og malaria.

Siden 2006 har Apple rejst over 2,5 milliarder dollars til RED’s arbejde. Det svarer til omkring 17 mia. kroner.

(Foto: Apple)

I år er det således 17. gang, at Apple sælger et begrænset antal røde produkter. Det skete med åbning fra World AIDS Day i fredags.

Røde iPhones har eksisteret i mange år. Siden er der også kommet røde AirPods hovedtelefoner og i år for første gang også et rødt Apple Watch.

Sidstnævnte kommer i en rødt lakeret urkasse af aluminium og urrem. Desuden er skærmens Palette urskive også i samme karakteristiske kulør.

Dertil kommer, at Apple har udviklet en serie nye skærmbilleder til formålet. De hedder Metropolis, World Time, Gradients og Monochrome Numbers.

(Foto: Apple)

Gradients skærmbilledet er grafisk set det mest avancerede. Det ændrer nemlig rød farve i løbet af dagen og viser hele tiden brugerens puls i rød farve.

Derudover er der tale om en omlakeret Apple Watch Series 9 med de allerede kendte features. Det vil bl.a. sige et altid tændt Retina display og sensorer til måling af hjerte-rytme og blod-iltning.

Apple Watch Series 9 (RED) fås i de to størrelser 41 og 45 millimeter. Uret er tæt ned til 50 meters vanddybde og har en batteri-levetid på 18 timer pr. opladning.

På nuværende tidspunkt omfatter Apples RED kollektion, det nye Watch, AirPods Pro hovedtelefoner samt røde udgaver af iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 13 og iPhone SE. Til telefonerne fås passende beskyttelses-case – i rødt naturligvis.

(Foto: Apple)

Apple meddeler, at man frem til den 8. december også vil donere én dollar til RED fra alle de produkter, som folk køber via Apple Pay på Apples egen hjemmeside, via App Store eller i alle Apples egne Store butikker.

Oveni vil Apples App Store frem til den 4. december californisk tid donere alle in-app køb fra de tre populære spil “Monopoly GO”, “Garden Garden” og “EA Sports FC Mobile” til RED organisationen. Det gælder også dele af tillægs-købere i “Funny Avatars”, “Cool Shields” og ”Star Football Players”.

RED Foundation er også kendt som Product Red. Den blev grundlagt af bla. U2 forsangeren Bono med det formål at behandle og bekæmpe AIDS, tuberkulose og malaria.

Organisationens indtjening kommer primært fra fabrikanter, der har fået lov til at markedsføre deres varer med Product Red logoet.

Fabrikanterne skal donere mindst én procent af deres profit på produkterne til RED fonden….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skrivemaskiner bygges da stadig