Threads kommer til Europa i december

Nu er Teslas Cybertruck omsider på gaden

(Foto: Tesla)

Verden har ikke været den samme siden 2008, hvor Tesla begyndte sin revolution af bilmarkedet.

Den første Tesla var Roadster sportsvognen, men mærket blev først rigtig kendt og succesrigt efter lanceringen af Model S sedanen i 2012.

I dag er Tesla verdens mest værdifulde autofabrikant og er tillige nummer ét i elbiler med en global markedsandel på 18 procent.

Cybertruck ser nærmest lidt frygt-indgydende ud, når man møder den på en p-plads. (Foto: Tesla)

På det seneste har opmærksomheden omkring Tesla imidlertid flyttet sig en kende

Dels fordi Tesla lagde en bombe under hele elbil-markedet her i efteråret ved at sænke priserne voldsomt.

Dels fordi Tesla omsider har lanceret sin meget omtalte Cybertruck, som folk nu har ventet på i over fire år. Den første pickup med elmotor blev præsenteret tilbage den 21. november 2019.

Cybertruck ligner ikke nogen anden pickup eller bil på markedet. (Foto: Tesla)

Man skal nok være amerikaner for at falde i svime over en elbil med åbent lad. I Danmark bruges den slags bilmodeller mest i landbruget, mens de er ren livsstil i USA.

I 2022 var halvdelen af de mest solgte biler hos amerikanerne pickups. Inklusive de tre mest populære af alle. De var dog næsten udelukkende med benzin-motor.

Alle USA’s store fabrikanter af pickups har allerede eldrevne varianter på gader og markveje, men alle har alligevel ventet på Teslas udspil.

Cybertruck er forsynet med avanceret luft-affjedring. Den kan elektronisk løftes til en frihøjde på 43 centimeter over jordoverfladen. Praktisk, når man skal forcere vandløb. (Foto: Tesla)

Regn dog med at spare ekstra op. Cybertruck bliver betydeligt dyrere end først lovet af den snakkesalige topchef Elon Musk.

For et år siden annoncerede han, at man vil kunne købe Cybertruck til under 50.000 dollars på det amerikanske marked.

I dag er den laveste pris for den mindste variant endt på 61.000 dollars eller ca. 427.000 kroner. Den dyreste skal koste 100.000 dollars på det amerikanske marked – inklusive tre elmotorer, fire-hjuls-træk og luksus-udstyr.

Tesla vil tilbyde Cybertruck i en praktisk camping udgave. (Foto: Tesla)

Amerikanerne er dog vant til at få saftige rabatter, når de køber nye biler. Det vil også være tilfældet med Tesla Cybertruck.

Til gengæld lægger nogle af USA’s delstater forskelligt høj moms oveni. Derfor svinger prisen meget, alt efter hvor man køber bilen i det store land.

Hvad Cybertruck skal koste i EU eller Danmark, er Tesla slet ikke parat til at oplyse. Den spændende nye bil lander nok ikke foreløbigt på vores breddegrader.

Cockpittet i Cybertruck er meget enkelt. Al betjening samles på den store 18 tommers touch skærm i midten. (Foto: Tesla)

Den endelige Cybertruck, der blev lanceret og udleveret til de første kunder i Texas natten til i går, er noget blidere at se på end de første prototyper.

Linierne er knap så skarpe, rå og kantede, hvilket er med til at gøre Cybertruck noget mere militaristisk og science-fiction-agtig at skue.

Konturerne er dog fortsat meget fladere end på alle andre elbiler på markedet. Faktisk ser de så flade og jævne ud, at man sikkert kan bruge Cybertrucks sider til at stryge en skjorte på.

I årets første ni måneder var de tre mest solgte biler i USA pickups. Tesla blander sig i Top-8 med den eneste elbil. (Infografik: Statista.com)

Under eventet undlod Tesla at demonstrere, hvor skudsikker bilen er. Det samme gælder de armerede ruder, som tidligere gik i stykker, når man sparkede en fodbold mod dem.

I stedet nøjedes Tesla med at vise en video, hvor Cybertruck bliver beskudt – og overlever – af flere typer maskingeværer. Herunder også en klassisk Tommy-gun i stil med dem, Al Capone brugte for 100 år siden.

Den billigste Cybertruck har en enkelt elmotor, der trækker på baghjulene. Bilen får en rækkevidde på 402 kilometer og kan accelerere fra 0 til 100 km/h på 6,2 sekunder. Denne model kommer ikke før i efteråret 2024 som en af 2025 modellerne.

Så meget kan man proppe i og på Teslas første eldrevne pickup. (Foto: Tesla)

Et trin op, og vi kommer til to fire-hjuls-drevne Cybertrucks. Begge har to elmotorer med ydelser fra voldsomme 600 hestekræfter.

Standard udgaven med 4WD skal koste fra 80.000 dollars minus rabatter. Den er super-solid og vil altid vinde i en kamp med en anden bil, hævder Elon Musk.

Den har en rækkevidde på 547 kilometer på en opladning og spurter til 100 kilometer på 4,2 sekunder. Den vil komme til salg i større antal fra næste forår.

Næste trin er den fire-hjuls-trukne Cyberbeast med 845 hestekræfter under hjelmen fordelt på tre separate elemotorer. De klarer en forrygende acceleration på 2,5 sekunder op til 100 km i timen. Tophastigheder er over 200 km/h.

Cyberbeast skal koste 100.000 dollars minus rabatter og tilskud. Rækkevidden er 515 kilometer, og batterierne kan lades op med 250 kW. Det betyder, at det kun tager 18 minutter at hælde strøm på til 200 kilometers kørsel.

Begge 4WD udgaver kan bestilles med ”range extender” batterier mod merpris. De øger rækkevidden til maksimalt 756 kilometer.

Indendørs i kabinen er der plads til fem voksne. Chaufføren har en centralt placeret 18,5 tommers touch-skærm som vigtigste betjening, mens bagsæde passagererne kan hygge sig med videoer og spil på deres eget 9,4 tommer display. Oveni kommer et Hi-Fi system med op til 15 højttalere….

Bagsæde-passagererne har deres egen skærm at hygge sig med. Bagsædet kan i øvrigt forvandles til en behagelig seng på tværs. (Foto: Tesla)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Threads kommer til Europa i december