Den danske it-branche er gået i stå

Nu får tablets satellit kommunikation

(Foto: Huawei)

I de seneste par år har Apple fået megen omtale, fordi iPhone – som den første normale smartphone – kan benytte direkte satellit-kommunikation i geografiske områder, der ikke er dækket af et mobilnet.

Kommunikations-mulighederne er begrænsede til nødopkald, sms og lignende, men er man i knibe midt i ørkenen, kan det jo være rigelig fint.

I Danmark er satellit-funktionen ikke relevant, medmindre man færdes uden for landets lov og ret i Grønland. Derfor bliver den heller ikke markedsført aktivt herhjemme.

I udlandet har flere andre smartphone fabrikanter fuldt i Apples fodspor og leverer telefoner, der kan ”snakke” direkte med satellitter på himlen – ved siden af naturligvis at bruge almindelige 4G og 5G mobilnet.

Kinesiske Huawei har også sådan en telefon, men overrasker nu markedet ved at præsentere verdens første tablet med integreret satellit kommunikation. Sådan noget har hverken iPad eller Samsung.

(Foto: Huawei)

Desværre kommer Huaweis spændende nye MatePad Pro 11 i første omgang kun til salg i Kina. Den benytter nemlig det kinesiske Beidou netværk af satellitter.

Her kan Huawei kommunikere direkte med satellitter, der er placeret 36.000 kilometer oppe på hinanden. Det klarer Huawei uden separate antenner, som de fleste smartphones kræver.

MatePad Pro 11 er samtidig den slankeste 11 tommers tablet på markedet. Den er kun 5,9 mm tyk og vejer beskedne 449 gram.

Indenbords kører den nye super-tablet med Huaweis egen Kirin 9000S processor. Skærmen oven på er en OLED-type, der fylder 92 procent af forpladen.

MatePad Pro 11 fås i to versioner med 12 GB RAM og enten 256 eller 512 GB RAM. Begge har et batteri, der kan lades hurtigt op med 66 watt.

I Kina skal den første tablet, der kan bruge satellitter, koste fra 600 dollars eller ca. 4.150 danske kroner. Om den senere vil blive solgt i Europa og Danmark, oplyses ikke….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den danske it-branche er gået i stå