Her er Xiaomis første elbil

Kig med i verdens mindste webcam

(Foto: Opal Camera)

Webcams på laptops har det som standard stereo-anlæg i ældre personbiler

Ingen større bilfabrikant brugte kræfter og penge på at få bilstereoen til at lyde godt eller være nem at betjene.

Snarere var det noget billigt skrammel, der blev bygget ind i instrumentbrædtet og kun sjældent bidrog til personbilens overordnede kvalitets-indtryk-

(Foto: Opal Camera)

I takt med den digitale tidsalders fremme og et mere socialt liv på internet er bilens autoradiop dog vokset til komplekse infotainment systemer, der ligger helt på niveau med dem, man finder på business eller first class hos gode flyselskaber

Indtil for et par år siden leverede de webcams, som var standard monteret i bærbare pc’er, mangelfulde og  uskarpe billeder.

Noget, de fleste opdagedede, når de under Corona pandemien kastede sig ud i videomøder med kolleger, venner og familie.

(Foto: Opal Camera)

Som så ofte før var Apple helt fremme i skoene.  De nye webcams på MacBooks havde en klart  højere kvalitet, og på nogle Macs tilbød Apple sågar en smart Continuity feature.

Den gjorde det muligt at benytte iPhonens meget bedre kameraer som webcam på Mac laptops og stationære pc’er.

Ligesom vi i sin tid købte dyrt autostereo fra Pioneer eller Clarion som erstatning bilens standard radio, er der på det seneste kommet et stort marked for tredje-parts kamera produkter til laptops.

Tadpole kameraet kan klipses på både Apple og Windows laptops. (Foto: Opal Camera)

Alle giganter i pc-tilbehør er med på vognen og tilbyder løse webcams, som man kan montere på sin bærbare eller stationære pc.

Det seneste nye eksempel kommer fra lille amerikanske Opal Camera. der hævder at have verdens mindste webcam med høj billedkvalitet.

Med sine beskedne ydermål på 45 gange 35 gange 20 millimeter og en vægt på 35 gram virker det nye Tadpole kamera alt andet end dominerende, når det monteres på en laptop eller i toppen af en pc-skærm.

Selve kameraet er så lille, at der ikke er plads til knapper på det. I stedet betjenes det via et touch panel på det medfølgende USB-stik. (Foto: Opal Camera)

Opal har haft held med at presse en stor Sony Exmor RS billedsensor i det lille webcam. Den er af samme CMOS type, der også sidder i Sonys professionelle videokameraer,

Den er på 48 megapixel og kan optage video i Full HD 1.080 punkters opløsning og 30 billeder i sekundet (fps).

Hvad der er mere imponeren, er Opals integrerede kunstige intelligens med maskinlæring. Den kan hjælpe brugeren med automatiske funktioner og video-optagelser i absolut tv-kvalitet,

Sony objektivet i Tadpole har seks glas-elementer – ikke plastic. Blænden er på F1.8 med 70 graders synsvinkel og en hurtig autofokus med fase-korrektion.

Det medfølgende USB-C kabel er så fleksibelt, at det også kan bruges som bærerem. (Foto: Opal Camera)

Det nye Tadpole webcam kan nemt placeres i toppen af skærmen på en bærbar pc. Forbindelsen til computer og internet sker via et USB-C kabel, der også transporterer lyden fra kameraets indbyggede mikrofon.

Selve kameraet er så lille, at der ikke er plads til en fysisk knap. I stedet har Opal anbragt et touch panel på USB-stikket. En smart idé.

Lige så praktisk er, at man kan forvandle det flettede USB-kabel til en bærerem, man kan have omkring håndleddet under transport af kameraet.

Opals nye Tadpole skal være kompatibel med både Mac og Windows. Kameraet er lige kommet til salg i USA, hvor det koster 175 dollars eller ca.    kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er Xiaomis første elbil