Porsche spiller op

Pas på din digitale pung i Black Week

(Foto: Getty Images / Unsplash+)

I den kommende weekend begynder efteråret store udsalgs-ræs med Black Week og højdepunktet Black Friday den 24. november.

De betyder masser af gode tilbud, men desværre også en stigning i cyber-kriminaliteten.

Nye tal afslører således, at over halvdelen af os har oplevet forsøg på svindel via internet i år.

Særligt på travle handelsdage som Black Friday er det vigtigt at holde tungen lige i munden, før man reagerer på e-mails med utrolige tilbud, eller før man klikker ”køb” i det hele taget.

Ifølge tal fra Digitaliseringsstyrelsen har 57 procent af danskerne været udsat for phishing forsøg i 2022. Det er også en udvikling, man kender til i det store forsikringsselskab Codan:

”Vi ser, at svindlere bliver mere og mere snedige. De bruger f.eks. kunstig intelligens til at lave falske mails, så de er meget svære at adskille fra ægte henvendelser,” forklarer Hjalte Laursen. Han er direktør for Produkt, Pris & Portefølje i Codan.

”Det vigtigste er at tænke sig om en ekstra gang, inden man klikker på links i mails. Man skal også altid tjekke, om afsenderne er den, de giver sig ud for at være. Det kan man se oppe i afsender-feltet på mailen,” fortsætter han.

Alle kunder med indbo-forsikring hos Codan er automatisk dækket af en cyber-forsikring. Den giver adgang til rådgivning om sikker færdsel på nettet – plus hjælp, hvis man bliver offer for online kriminalitet.

Codan tilbyder også tjenesten Cyberalarm. Den holder øje med ens personlige oplysninger som f.eks. mail-adresse og betalingskort. Tjenesten giver så besked, hvis de skulle dukke op på nettet, hvor de ikke burde være.

Til sidst har Codan fem gode råd, man bør følge, når købelysten går amok i næste uge:

  • Tjek altid afsenderens email adresse, når I modtager mails med gode tilbud
  • Klik ikke på links i mails, der virker mistænkelige
  • Sørg for, at webshoppen er ægte, før I indtaster personlige oplysninger
  • Brug kun sikre betalings-metoder, når I handler på nettet
  • Hold jeres pc, tablet eller telefon opdateret og brug anti-virus-software

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Porsche spiller op