Elon Musk præsenterer ChatBot til Twitter

Salget af tablets styrtdykker

(Foto: LinkedIn Sales Solutions)

Der er stadig dele af it- og mobil-markedet, der ikke rigtigt er kommet sig over Corona pandemien.

Den fik folk til at købe nye laptops, tablets, smartphones, chromebooks og større skærme i millionvis, fordi så mange flyttede arbejdspladsen hjem, og undervisningen af børn og unge foregik i boligen.

Lige nu kører diskussionen om, hvorvidt fjern-arbejde er godt eller ej.

I den forbindelse kræver flere og flere arbejdsgivere, at deres ansatte skal møde fysisk på kontoret igen.

 

Måske de accepterer en vis form for hybrid arbejde, så ansatte kan få lov til at sidde hjem én eller to dage om ugen, men heller ikke længere.

Sammen med den økonomiske krise har det betydet, at folk holder igen med at købe ny elektronik. En trend, der også vil kunne mærkes på årets største handelsdag – Black Friday – senere i denne måned.

Inden da har fabrikanter og forhandlere verden over dog kunnet mærke et markant dyk i tredje kvartal.

Salget af tablets er således faldet med hele 14,2 procent på verdensplan. Endnu værre er det gået med den små chromebook laptops, hvis salg er styrtdykket med 20,7 procent i juli, august og september.

Tallene stammer fra det store analysefirma IDC. Det fortæller, at kun 33,2 millioner tablets blev solgt i tredje kvartal.

Chromebooks er i sær populære i undervisnings-sektoren. (Foto: Brooke Cagle / Unsplash)

Det er andet kvartal i træk med en voldsom nedtur. I april, maj og juni gik tablet-salget hele 29,9 procent tilbage – sammenlignet med samme periode for et år siden.

Apple er fortsat en klar nummer ét i verden. Mere end hver tredje solgte tablet i verden er en iPad – 37,6 procent. Det er over dobbelt så mange som Samsungs Galaxy Tabs.

Apples tilbagegang var på 15,1 procent, mens Samsung gik tilbage med 17,1 procent.

Interessant i den forbindelse er, at Apple slet ikke lancerede nye iPad modeller i tredje kvartal. Det plejer ellers at få salget til at stige. Det gjorde Samsung, men åbenbart uden held.

Efter Apple og Samsung følger Lenovo og Huawei med meget smart tilbagegange i tablet salget, mens Amazon på femtepladsen er styrtdykket med næsten 50 procent.

Ifølge IDC er folk også holdt op med at købe nye Chromebooks, der kører med et Google styresystem i stedet for Windows og Apple MacOS.

Kun 3,5 millioner enheder blev solgt i tredje kvartal, og fire fabrikanter kæmper side om side om om pladserne.

Den store vinder er Acer, der har vundet 4,4 procent markedsandel i juli, august og september. Dermed har Acer konsolideret sin globale førsteplads i Chromebooks foran HP, Dell, Lenovo og ASUS.

Analytikerne venter, at udviklingen for Chromebooks vil vende i de kommende måneder, fordi mange lange står over for at investere i nye laptops til deres undervisnings-sektor….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elon Musk præsenterer ChatBot til Twitter