Mange kan sagtens nøjes med sort/hvid

Så stor kan Microsoft blive i spil

(Foto: Weibo)

Microsoft har altid været stor i spil. Tænk blot på Xbox konsoller, Microsofts berømte ”Flight Simulator” eller de globale storsælgere ”Minecraft” og ”Halo”.

Nu bliver Microsoft imidlertid en gigant i gaming, efter at de britiske monopol-myndigheder har godkendt Windows-fabrikantens overtagelse af Activision Blizzard.

Det sker kort efter, at også de amerikanske myndigheder har givet ok. Dermed er den sidste hindring for Microsofts ambitioner om at blive verdens nummer ét i videospil udryddet.

Nye titler hos Microsoft bliver bl.a. Activision Blizzard bestsellere som ”Warcraft”, ”Diablo”, ”Call of Duty” eller ”Starcraft”.

Microsofts spil-familie vil vokse kraftigt efter opkøbet. (Foto: Gizchina)

Samtidig bliver det også klart, at spil-industrien bliver lidt af et duo-pol:

For at få lov til at købe Activision Blizzard har Microsoft måttet acceptere at overlade bestsellere som ”Call of Duty” til konkurrenten Ubisoft.

Desuden bliver spillene fra Activision Blizzard en af Ubisofts abonnement-service Ubisoft Plus.

Dermed bliver Microsoft størst i verden, mens Ubisoft kommer til at dominere det voksende marked for cloud-baserede spil.

(Infografik: Statista.com)

Overtagelsen er Microsofts dyreste nogensinde. Det koster Microsoft den nette sum af 68,7 milliarder dollars eller knap 500 milliarder danske kroner. Det fortæller meget om, hvor stort det globale spilmarked er.

Tidligere var Microsofts opkøb af det sociale medie LinkedIn den største investering. Den kostede 26,2 milliarder dollars i 2016.

Som man kan se af infografikken fra Statista, er Microsofts gaming-forretning nærmest tre-doblet, siden det blev skudt i gang i 2001 med lanceringen af den første Xbox konsol.

Undervejs har Microsoft bl.a. pustet omsætningen op ved at købe ”Minecraft” fabrikanten Mojang i 2015 og præsentationen af sin populære abonnements-service Xbox Game Pass i 2017.

I 2022 omsatte Microsoft for 16,2 milliarder dollars i computerspil. Med overtagelsen af Activision Blizzard vil den forretning blive øget med mindst 50 procent….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mange kan sagtens nøjes med sort/hvid