B&O flytter udendørs med ny højttaler

Her er det nye Android 14

(Foto: Google)

Ret diskret har Google præsenteret den seneste nye udgave af Android, der er det klart mest udbredte styresystem til smartphones.

De første mobiler, der får glæde af Android 14, er Googles egne Pixel 8 og Pixel 8 Pro. Begge lander i danske butikker senere i denne uge. Andre mærker smartphones følger efter senere i år.

Android 14 indeholder naturligvis en del nye features og funktioner, men de fleste af dem opdager man først, når man benytter det nye styresystem.

Den 14. udgave af Android gør det bl.a. nemmere at skræddersy sin betjening af telefonen:

Således kan man lettere skifte baggrunds-billede på displayet og indrette genveje til låseskærmen, så man kommer hurtigere frem til sine mest anvendte funktioner.

De nye låseskærme har langt flere motiver og skabeloner end før, som f.eks. har kontekst-relateret indhold som vejrudsigter.

 

Opdateringen bringer også wallpapers med kunstig intelligens (AI). De vil dog indledningsvis kun fungere på Pixel 8 og 8 Pro, der har masser af AI indbygget.

Via den kan man skabe unikke baggrunde ved blot at indtaste eller indtale sine ønsker. De kan såmænd også være i sort/hvid, hvis man bedst kan lide det.

Android 14 skal også gøre det lettere at holde styr på de mange data, som apps til fitness, sundhed og wellness indsamler via din mobiltelefon.

I dag ligger disse data isoleret i hver app, men vil nu blive frigjort via en ny Health Connect feature i Android 14. Den samler alle disse informationer et centralt sted, så de bliver lettere at overskue.

Informationerne krypteres og lagres sikkert på ens smartphone. Hverken Google eller andre kan se dem eller udnytte dem.

I det hele taget vil Android brugere få mere synlighed over deres data. Også, hvordan de bliver brugt på deres mobiltelefon.

Endelig bygger Android 14 videre på sin forgængers HDR video ved at introducere Ultra HDR med højere kvalitet billed-gengivelse, uden at originalen bliver ændret….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O flytter udendørs med ny højttaler