Reggaeton og K-Pop dominerer YouTube

Når Samsung går i krig

(Foto: Samsung)

(Opdateret) Alle ved, at Samsung laver mobiltelefoner og tv. Færre er klar over, at Samsung også bygger mere hårdføre smartphones – de såkaldte håndværker mobiler.

Men, hvor mange har nogensinde set Samsungs telefoner til militæret?

De hedder Galaxy S23 Tactical Edition og Galaxy XCover 6 Pro Tactical Edition, som begge sælges primært i USA. I danske butikker og elektronik-varehuse finder man dem ikke.

Disse Tactical Samsunger er skræddersyet til militærets særlige behov, men kan også være relevante for f.eks. rednings-tjenester, politi og måske også private virksomheder, fiskere og landmænd med store krav til deres mobiler.

Samsung har i forvejen stor succes med sine forskellige Tactical Edition apparater, så de to smartphones er blot det seneste nye gear på den front.

De nye Galaxies er ikke kun pakket ind, så de kan tåle lidt af hvert. De rummer også specialiseret software og ekstrem høj sikkerhed, så de kan holde deres bruges informeret om nye beslutninger og gennemføre opgaver og missioner med succes.

De militære Samsung telefoner kommer i en solid indpakning. Til venstre er det XCover 6 udgaven. (Foto: Samsung)

 

 

Samsung fortæller, at de to Tactical telefoner er udviklet i et tæt samarbejde med USA’s forsvars-ministerium og ventes indført i alle dele af det amerikanske militær.

Sandsynligvis mest hos det personel og de enheder, der er afhængige af at benytte FirstNet:

Det er et særligt mobilnet, som USA oprettede efter 9/11 katastrofen i 2012 for at sikre, at myndigheder, militær og udvalgte private virksomheder kan komme i kontakt med hinanden.

De normale mobilnet i USA viste sig at være håbløst overbelastede under og efter terror-angrebet mod World Trade Center i New York, Pentagon og kongres-bygningen i Washington.

Alle amerikanere og masser af folk fra udlandet ringede til hinanden dengang for at udveksle nyt og finde ud af, om de havde pårørende eller venner i de to sammenstyrtede kontortårne.

(Foto: Samsung)

 

USA etablerede derfor First Responder Network Authority – kort FirstNet – som almindelige mobilbrugere ikke har adgang til og derfor ikke kan blokere.

De nye Samsung telefoner fungerer fint med FirstNet, men har også indbygget 5G og 4G, Bluetooth, Wi-Fi 6E og CBRS.

Sidstnævnte Citizen Broadband Radio Service blev også oprettet efter 9/11 og er en slags moderne og lukket walkie-talkie netværk.

For at øge sikkerheden er de to Samsung Tactical Edition mobiler udstyret med Stealth Mode og Covert Lock, der garanterer sikker kommunikation og data-overførsel.

Telefonerne virker uden brug af en server, så de kan benyttes i øde og fjerntliggende områder. Desuden værktøjer som f.eks. Night Vision.

Dertil kommer, at mobilerne er beskyttet af Samsungs egen Knox sikkerheds-system. De kan arbejde med to VPN-netværk på samme tid og har en Hypervisor Device Manager (HDM) til at sikre mod hacking angreb. Endelig indeholder de også en unik 5G bånd-lås til at øge sikkerhed.

Et nøgle-element i de to nye Tactical Edition smartphones er, at de er kompatible med andet militært udstyr som radioer, droner og GPS satellitter.

Begge telefoner vand- og støvtætte efter de skrappe IP68 krav, mens en MIL-STD-810H godkendelse garanterer, at mobilerne kan tåle både fald, stød og store temperatur-udsving.rt

Samsungs nye XCover 6 Pro Tactical Edition har et nemt udskifteligt batteri, hvor Galaxy S23 Tactical Edition disker op med tre kameraer – et hoved-objektiv på 50 megapixel, en ultra vidvinkel på 12 MP og en tele på 10 MP. Mobilen kan optage video i 8K kvalitet.

S23 versionen rummer en Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 processor, som også kendes fra mange andre Android toptelefoner.

Samsung sælger kabel og case separat til de militære telefoner. (Foto: Samsung)

Skærmen er en AMOLED type på 6,1 tommer og grafik i Full HD+ kvalitet. Den ligger beskyttet bag ridsefast Gorilla Glass Victus 2.

Batteriet ombord er på 3.900 mAh, og trods sin kraftige indpakning vejer telefonen ikke mere end 168 gram.

XCover 6 Pro Tactical Edition har en større skærm på 6,6 tommer, der er af LCD-typen og viser billeder i Full HD+ kvalitet.

Processoren er Qualcomms mellemklasse Snapdragon 778G chip, der assisteres af 6 GB RAM og 128 GB lager. Kameraer er der to af – en 50 MP hovedlinse og en vidvinkel på 8 MP.

Batteriet på 4.030 mAh kan som nævnt udskiftes med få håndgreb. Vægten er oppe på 240 gram.

Glemte jeg at fortælle, at begge telefoner bruger Android 13 og Knox 3.2. Samsung garanterer fire års opdateringer frem til 2027…. s

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reggaeton og K-Pop dominerer YouTube