Windows kommer nu med kunstig intelligens

Opdatér dine Apple ting med det samme

(Foto: Vista Wei / Unsplash)

Af og til fører det også ulemper med sig at være populær og eftertragtet. Det er præcis, hvad Apple oplever for tiden.

Tidligere var det mest Android telefoner og Windows pc’er, som blev beskyldt for at have huller i deres software, som gjorde, at de kunne blive ramt af virus eller åbnede adgang for hackere til maskinernes vitale indhold af informationer.

I takt med udbredelsen af især iPhones er Apple imidlertid kommet stærkere i fokus hos it-kriminelle: Når mange bruger telefonerne, må der også være mange data stjæle.

Derfor har vi i de senere måneder oplevet flere eksempler på, at Apple har udsendt advarsler om, at brugerne skal installere de seneste nye sikkerheds-opdateringer så hurtigt som muligt.

Som regel drejer det sig om blot ét af Apples styresystemer, som har fået problemer. Den nye advarsel, som kom i går, drejer sig nemlig om stort set alle Apple enheder.

Sikkerheds-hullerne, som også det danske Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretnings-tjeneste advarer om, ligger nemlig i både iPhones, iPads, Apple Watches og Mac-computere.

Ifølge de danske sikkerheds-eksperter er der indikationer på, at de nye huller allerede misbruges af hackere. Derfor haster det med at få hentet den seneste nye sikkerheds-opdatering og installeret den.

Apple er ikke særlig åbenmundet omkring, hvad de nye huller i styresystemerne betyder. Kun, at hullerne åbenbart kan aktiveres, hvis en Apple-bruger besøger bestemte websider på internet.

Apples opfordring til opdatering gælder følgende enheder:

Ikke alle Apple-enheder henter automatisk opdateringer og installerer dem for sine brugere.

Derfor bør man med jævne mellemrum – og især når der udsendes advarsler som nu – gå ind og opdatere manuelt.

Det gælder for så vidt alle computere, tablets, smartphones, ure, smart-tv osv, uanset om de benytter iOS, Android, MacOS, Windows, iPadOS, WatchOS eller WearOS….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Windows kommer nu med kunstig intelligens