Microsoft jagter Apples dyre MacBook Pro

Windows kommer nu med kunstig intelligens

(Foto: Microsoft)

Allerede i næste uge kan Windows-brugere gøre deres pc meget klogere end før.

Med den nye Windows-opdatering den 26. september følger nemlig over 150 nye kunstig intelligens funktioner (AI) samt en stribe spændende nye copilots.

Det er intelligente AI assistenter, som skal kunne løse selv komplekse opgaver på arbejde, i skolen eller derhjemme.

Det kan f.eks. være at skrive et dokument, udforme en Powerpoint præsentation, opsummere et møde eller booke en rejse.

Den første version af Copilot rulles ud gratis i den næste opdatering af Windows 11. Det sker på tværs af søgemaskinen Bing, web-browseren Edge og senere i efteråret også Microsoft 365.

Copilot anvender informationer fra internet, brugerens egne data og dennes aktuelle aktivitet på pc’en til at gøre hverdagen og arbejdslivet smartere, lettere og mere produktivt.

Alt sammen med fuld beskyttelse af brugernes privatliv og personlige data.

Copilot kan både benyttes som en selvstændig app eller aktiveres inden fra f.eks. Bing og Edge med et enkelt klik.

Microsoft kalder selv Copilots som det næste store skridt i udviklingen af kunstig intelligens og demokratiseringen af de konkrete måder, hvor den nye teknologi kan styrke innovation, produktivitet og velfærd.

Copilots er et af de første konkrete resultater af Microsofts milliard-investering i softwarehuset OpenAI, der bl.a. står bag den meget omtalte ChatGPT.

Senere i år følger Microsoft op med Copilots i den komplette Microsoft 365 kontorpakke:

Her fungerer AI som en virtuel assistent, som både kan skanne og holde styr på e-mails, møde-resumeer, chat-beskeder, dokumenter, data-tabeller og informationer fra internet.

Copiloten skal således lære at forstå den enkelte pc-brugers vaner, arbejds-mønstre, prioriteter og organisation.

I den forbindelse kan Chat copiloten f.eks. hjælpe med at planlægge et projekt, skrive e-mails, udarbejde en rapport eller arrangere en workshop.

Sådan en ”lille hjælper” kan sikkert være god at have, når man ved, at Microsofts mest aktive brugere foretager 18 internet-søgninger om dagen, modtager over 250 e-mails og sender eller læser næsten 150 Teams-beskeder i gennemsnit.

Også visuelt vil kunstig intelligens blive en ny oplevelse for Windows-brugere:

Med AI kan Designer, der er Microsofts seneste 365 app, f.eks. skal flot grafik, indlæg til sociale medier, designe invitationer og nyhedsbreve osv.

Designer får ”generativ” redigering drevet af OpenAI’s Dall.E 3 teknologi, som bl.a. kan udvide et billede ud over originalen, tilføje og fjerne objektiver eller ændre baggrunde i billedet.

Microsoft integrerer også Designer i andre programmer som Word. Her kan app’en analysere kontekst og indholdet i en given tekst for så at foreslå visuelle elementer  som fotos, illustrationer, grafer osv.

Til sidst en lille oversigt over Microsofts nye AI-tiltag og Copiloter:

  • Med over 150 nye funktioner er den næste opdatering til Windows 11 en af Microsofts mest ambitiøse hidtil. Den tilfører Copilots og AI til apps som Paint, Photos, Clipchamp og meget mere.
  • Bing vil bruge den seneste DALL.E 3-model fra OpenAI og levere mere personlige svar baseret på brugerens søgehistorik. Bing vil også tilbyde en ny AI-drevet shoppingoplevelse, samt en forbedret visuel oplevelse.
  • Microsoft 365 Copilot vil være tilgængelig for virksomhedskunder den 1. november 2023 sammen med Microsoft 365 Chat.
  • Microsoft introducerer nye Surface-computere med NPU-chips, som understøtter AI-teknologien med hardware….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Microsoft jagter Apples dyre MacBook Pro