Skal dit barn ikke have en baby-Bentley?

Soundboks kan spille endnu højere og renere

(Foto: Soundboks)

De fleste danskere har stiftet bekendtskab med Soundboks højttalerne. Mere eller mindre frivilligt.

Især unge mennesker elsker de dansk-producerede højttalere, fordi de kan spille utroligt højt. Både indendørs og udendørs.

En del hader dem af et godt hjerte – og af samme grund. De kommer til at lytte med på de bankende rytmer, fordi der står en Soundboks tændt i nabolaget, på stranden eller i parken.

Uanset, om man hører til den ene eller den anden kategori, kan ingen løbe fra, at Soundboks er blevet en gedigen salgs-succes. Både i Danmark og internationalt.

(Foto: Soundboks)

Den første Soundboks dukkede op for syv år siden, hvor dens produktion blev finansieret via Crowd Funding på iværksætter portalen Kickstarter.

Den ret store og klodsede kasse kunne levere lydtryk på 119 dB via trådløst Bluetooth, indbyggede forstærkere og et solidt Lifepo4 batteri.

Anden generation af Soundboks øgede lydtrykket til 122 dB og tredje generation til 126 dB. Det svarer til lyden fra et rock-orkester på scenen.

I mellemtiden havde Soundboks fundet ud af at designe en rigtig bærbar version. Go hedder den, og trods sine under halve størrelse kan den aflevere musik med 121 dB.

Her er det aktuelle udvalg af de danske højttalere. Fra venstre er det Soundboks Go, i midten Soundboks 3 og til højre den nye Soundboks 4. (Foto: Soundboks)

De “klassiske” Soundbokse vejer 15,4 kilo og er dermed mere slæbbare end noget, man tager med i hånden eller rygsækken.

Nu er turen så kommet til fjerde generation af Soundboks.

Soundboks 4 kan spille endnu højere – nemlig 126 dB – og skal have al indmaden forbedret i forhold til de tre tidligere versioner.

Ifølge Soundboks selv er bassen blevet øget og gjort mere præcis. Mellemtonen er fintunet, og diskanten leverer krystalklar lydgengivelse.

(Foto: Soundboks)

Tilmed skal Soundboks 4 kunne spille 20 procent længere på en batteri-opladning. Selv, når volumen-knappen er drejet helt op, klarer batteriet seks timer.

Det nye batteri er på 12,9 volt og 7,8 ampere-timer (Ah). Det kan nemt udskiftes og skal kunne spille i hele 40 timer, når man holder lydstyrken være på et mere moderat niveau.

Indendørs sidder den nyeste Bluetooth teknologi og tre Class-D forstærkere på hver 72 watt.

De driver to bas-enheder på hver 10 tommer en enkelt diskant på en tomme i diameter. Det maksimale lydtryk er 126 dB.

(Foto: Soundboks)

Hele denne imponerende råstyrke er pakket ind i et kabinet af solidt poppel-træ. Det er vandtæt efter IP65 og holdes sammen af et stel i aluminium.

Front-grillen i stål kan tages af, så den f.eks. kan lakeres om i den farve, som Soundboks 4 ejeren foretrækker.

Velvidende, at højttaleren vil blive slæbt rundt til alle mulige parties, har Soundboks anbragt silikone beslag i alle hjørner.

Dertil kommer håndtag i stål, når den skal flyttes.

Soundboks 4 ejere kan parre højttaleren med en musik-kilde som f.eks. en smartphone, tablet eller laptop via Bluetooth 5.0.

Alternativt kommer boksen med et 3,5 mm input stik plus to XLR konnektorer til instrumenter eller en professionel disc-jockey pult.

Op til fem Soundboks 4 kan forbindes trådløst med hinanden via en særlig TeamUp funktion, der er del af den medfølgende smartphone app.

Den nye Soundboks 4 koster 7.999 kroner….

(Foto: Soundboks)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal dit barn ikke have en baby-Bentley?