Soundboks kan spille endnu højere og renere

Apple-grundlæggerens egen iPad på auktion

(Foto: RR Auctions)

Den glimrende biografi om Apples grundlægger Steve Jobs er netop blevet genudgivet med et nyt forord af den danske super-iværksætter Martin Thorborg – ham med Jubii.

Timingen er helt perfekt, selvom forlaget Gutkind næppe har vidst, at en meget eftertragtet Steve Jobs gadget samtidig sættes på auktion i USA.

Det er en første-generations Apple iPad – model A1337 – fra 2010, som Steve Jobs har sat sin egen autograf på.

Eksperter mener, at der er tale om den eneste Jobs-signerede iPad, som nogensinde kommer på auktion. Derfor har RR Auctions gjort noget af et kup.

Den unikke iPad kommer i original indpakning og ser ikke ud til at være brugt overhovedet. (Foto: RR Auctions)

Her vil den uden tvivl opnå astronomiske priser. Det har man tidligere kunnet se, når andre Steve Jobs ejendele som f.eks. hans sorte turtle-neck trøjer, Levis jeans, hvide Nike sneakers, BMW sportsvogn eller originale notesblokke er røget på auktion.

Historien om den meget specielle iPad er lige så spændende som fortællingen om Steve Jobs, der døde for nogle år siden af kræft.

Denne særlige iPad forærede Steve Jobs til en tandlæge på Hawaii, der hjalp ham med en akut tandpine i foråret 2010.

Tandlægen – Frank H. Sayle – nægtede dengang at tage imod betaling for sin behandling af den berømte Apple-stifter, selvom denne insisterede på det.

Ikke mange har denne autograf i samlingen. (Foto: RR Auctions)

”Vi fortalte ham, at vores klinik havde en politik om, at vi aldrig tog penge fra turister, der kom ind med akut tandpine. De var vores Aloha patienter,” forklarer Sayre til RR Auctions’ hjemmeside.

Da Jobs blev ved med at presse på, foreslår tandlægen, at han kunne donere en signeret iPad til en velgørende auktion på Hawaii.

Jobs syntes, det var en god idé, men vendte aldrig tilbage med den lovede iPad.

Nogle måneder senere besluttede Sayre derfor at købe en iPad selv og sendte derfor en check på 729 dollars – det kostede tabletten dengang- til Jobs’ kontor hos Apple i Silicon Valley.

Her er følgebrevet fra Steve Jobs’ private sekretær til tandlægen på Hawaii. (Foto: RR Auctions)

Herfra kom der prompte svar fra Jobs’ privatsekretær LaNita Burkhead, som undskyldt meget for forglemmelsen på sin chefs vegne.

Hun returnerede også Sayres check og vedlagde en fin ny iPad med Steve Jobs autograf på. Det er den, som nu går på auktion 13 år efter.

Tandlægen på Hawaii har åbenbart aldrig været brugt. Den fremstår i den originale emballage, med ekstern strømforsyning, USB-kabel og SIM-værktøj. iPad’en ledsages af et personligt brev fra tamdlægen, som fortæller hele historien.

RR Auctions har på forhånd vurderet iPad’en til en værdi af mindst 10.000 dollars. I skrivende stund lyder det højeste online bud på 15.700 dollars eller ca. 112.000 danske kroner.

Auktionen slutter den 24. September, der er stadig en chance for at sikre sig dette enestående eksempel på Steve Jobs memorabilia….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Soundboks kan spille endnu højere og renere