iPhone 15 Pro og Pro Max er lettere og stærkere

Slut med iPhone mini

(Foto: Apple)

Apple havde ikke kun positive nyheder og nye modeller at vise på sit store lancerings-event i Silicon Valley her til aften.

Der sneg sig også en trist nyhed ind imellem. Apple har nemlig besluttet at stoppe salget af sin lille iPhone 13 mini telefon. Salget går ganske enkelt for dårligt.

Apple lancerede mini-fænomenet med iPhone 12 i efteråret 2020.

Dengang blev initiativet hilst med åbne arme af de mange, der gerne ville have en lille telefon med samme kræfter som de større iPhones.

Året efter kom iPhone 13 mini med 5,4 tommers display, men sidste år ingen iPhone 14 mini. I stedet gik Apple den modsatte vej og lancerede en større iPhone – nemlig iPhone 14 Plus med 6,7 tommers skærm.

Interessen er for lille til en mini iPhone. Derfor forsvinder den nu. (Foto: Apple)

Apple har ikke kommenteret officielt, hvorfor mini modellerne nu er lagt i graven. Forklaringen kommer i stedet fra analytikerne hos Counterpoint Research.

Ifølge dem stod iPhone 13 mini kun for fem procent af Apples telefon-salg. Til sammenligning solgte iPhone 13 over 51 procent, iPhone 13 Pro godt 21 procent og iPhone 13 Pro Max knap 23 procent.

Da mini-salget ikke blev bedre sidste år, besluttede Apple at droppe modellen i iPhone 14 familien. Siden har Apple tømt lagrene af iPhone 13 mini, så det nu er slut.

Hvis man gerne vil have en lille Apple, er der fremover kun iPhone SE 3rd generation tilbage. Den har en dårligere skærm, en svagere skærm og et mindre batteri og trænger seriøst til en opgradering.

Det sker imidlertid tidligst i 2024. Nogle analytikere vurderer, at en iPhone SE 4rd gen. først kommer I 2025 – måske aldrig….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 15 Pro og Pro Max er lettere og stærkere