iPhone 15 får USB-C og bedre kamera

iPhone 15 Pro og Pro Max er lettere og stærkere

(Foto: Apple)

Selvom de nye nye iPhone 15 Pro og Pro Max ligner forgængerne meget, skal man ikke stå ret længe med de to nye Apple telefoner i hånden, før man kan føle og se en forskel.

Apple har nemlig erstattet rustfrit stål I telefonens chassis med titanium. Det vejer mindre, er mere robust, men også dyrere at anvende.

Apple reklamerer derfor med, at de to nye generation 15 modeller er de letteste Pro-telefoner nogensinde.

Også visuelt virker nyhederne lettere og mere elegante, fordi de tidligere ret stoute rammer om displayet er blevet tydeligt tyndere.

(Foto: Apple)

En stor forskel vil nuværende iPhone-brugere mærke i den nye Action-skyder på siden, som afløser den gamle Mute-knap.

Via den nye knap har man hurtig adgang til f.eks. kamera, blitz, stemme-memos osv. Den kan også sættes til at aktivere genveje.

Samtidig sørger nye haptiske features for smart feedback, ligesom nye visuelle alarmer fra skærmens Dynamic Island sørger for, at brugeren altid er klar over, om en kommando bliver gennemført eller ej.

Mens iPhone 15 og 15 Plus har overtaget Apples A16 processorer fra sidste års 14-Pro telefoner, har de to nye Pro-modeller fået en opgradering til den hurtigere A17 motorer.

Den er bygget i den seneste 3 nm teknologi og skal være 10 procent hurtigere i regnekraft end forgængere og 20 procent stærkere i grafik.

iPhone 15 Pro og Pro Max har fået Wi-Fi 6E og en ny såkaldt UWB-chip. Den skal gøre det meget nemmere at finde andre Pro-brugere i en forsamling ved hjælp af Find My’s Precision Finding feature.

Vigtigste nyhed er imidlertid, at Pro-telefonerne er gået over til USB-C stik.

Her har Apple tilmed lagt et ekstra gear ind. iPhone 15 Pro kan nemlig arbejde med USB-3 hastigheder på op til 10 Gbps.

Med de nye USB-C kabler bliver det muligt at overføre data mellem iPhone 15 og MacBook hurtigere end nogensinde før. (Foto: Apple)

På kamerasiden har iPhone Pro fået et nyt forbedret hoved-objektiv på 48 megapixel. Det indeholder en større billedsensor, der f.eks. indstiller sig selv i portrait tilstand – ligesom på de billigere iPhone 15 og 15 Plus modeller.

På iPhone 15 Pro kan man også sætte hovedkameraet til at tage 24 megapixel billeder i meget høj opløsning, ligesom optagelser i HDR-kvalitet er blevet bedre i dårlige lysforhold.

Mest spændende på foto-siden er måske den nye 5x telezoom på iPhone 15 Pro Max. Den skal være mere sofistikeret og tilbyde en bedre billed-stabilisering end 3x zoomen på den mindre og billigere 15 Pro model.

Senere I år vil Apple lancere en opgradering til iPhone 15 Pro og Pro Max, der vil gøre det muligt at optage rumlige ”spatial videos”, som vil kunne udnyttes på Apples Vision Pro headsæt til AR og VR.

De tyndere rammer omkring skærmen og titanium i chassis’et får iPhone 15 Pro og Pro Max til virke lettere og mere elegant. (Foto: Apple)

I praksis skal Pro-telefonerne kunne optage video på samme tid med både hoved- og vidvinkel-kameraerne.

iPhone 15 Pro og Pro Max har som hidtil OLED-skærme på 6,1 og 6,7 tommer. De fås i de fire farver sort titanium, hvidt titanium, blåt titanium og naturligt titanium.

Positivt er, at iPhone 15 Pro bliver 700 kroner billigere end iPhone 14 Pro for et år siden. Nemlig fra 9.799 kroner med 128 GB lager mod 10.499 kroner fo

Prisen for iPhone 15 Pro kommer til at ligge på mindst 9.799 med 128 GB lager. Storebror 15 Pro Max skal koste fra 11.799 kroner med 256 GB lager….

Forudbestillinger kan begynde fredag den 15. september. I butikkerne lander de to nye toptelefoner fra Apple den 22. september.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 15 får USB-C og bedre kamera