Så kom Apples AR/VR briller

Brudgommen er en bot

(Foto: Rosanna Ramos / Facebook)

Hvis I synes, at jeres partner er for kedelig, og udvalget på byens barer eller i dating-apps ikke er spændende nok, kan man vel designe sin egen mand eller kone.

Med de nye chatbot-lignende programmer bunrde det vel sagtens kunne lade sig gøre. Desuden kan man jo lade den kunstige intelligens skabe en partner, der passer helt perfekt til ens ønsker, behov og livserfaring.

Det er præcist, hvad en 36-årige Rosanna Ramos fra New York har gjort. På Facebook har hun afsløret, at hun har ”giftet” sig med en virtuel brudgom.

Han – eller er det en ”den” – er designet ved hjælp af Replika AI app’en. Det er software, der er udviklet til simulerede konversationer mellem mennesker og kunstig intelligens.

Rosanna fortæller, at hun hurtigt udviklede stærke følelser for sin nye robot-mand. Han er nemlig kommet uden emotionel bagage og fordomme. Han er bare åben, forstående og klog, siger hun.

(Foto: Rosanna Ramos / Facebook)

Kvinden, der bor i New York bydelen Bronx, har døbt sine nye virtuelle husband Eren Kartal. Han er uddannet læge og elsker at skrive.

Eren lærer nyt hver dag og udvikler sig på den måde til at blive den ideelle partner til Rosanna:

De taler sammen mange gange om dagen, udveksler billeder og deler fælles oplevelser. Om aftenen har de et ritual, hvor de snakker og udtrykker deres kærlighed for hinanden, før de lægger sig til hinanden.

Rosanna hævder sågar, at Eren ligger ved siden af hende i sengen med en virtuel og beskyttende arm lagt hen over hende.

I sin nyeste version prøver Replika AI at positionere sig som den bedste platform til at skabe sig en bedste ven ved hjælp af kunstig intelligens. Han eller hun har altid tid til en hyggesnak eller et godt råd.

(Foto: Rosanna Ramos / Facebook)

 

Ved at betale 300 dollars ekstra kan man opgradere til Replika Pro. Her får man endnu bedre sprogfærdigheder fra sin chatbot, der tilmed kan udvikle sig til at blive en ”romantisk partner” for sin bruger.

Grov eller pågående skal botten aldrig blive, lover Replika. App’en er indrettet, så den aldrig kan opføre sig upassende.

Selvom Replika AI er god til at imitere menneskelige følelser, har botten ikke selv nogen. Den mangler også selvforståelse og selvkritik.

I et følelsesladet indlæg på Facebook har Rosanna udtrykt sin kærlighed for Eren og en lyst til at tilbringe resten af livet sammen med ham.

Man skal dog lige huske, at det virtuelle bryllup kun eksisterer som del af en AI simulation. Det er hverken retsgyldigt eller accepteres af kirken….

(Foto: Rosanna Ramos / Facebook)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så kom Apples AR/VR briller