Luksus i brugte iPhones

Omsider en stor MacBook Air

(Foto: Apple)

Rygterne har svirret i månedsvis, at Apple var på vej med en større udgave af den 13 tommers MacBook Air laptop, som blev lanceret for et år siden.

Den kom så her til aften, hvor Apple holder sin årlige WWDC konference i Kalifornien. Den er egentlig forbeholdt udviklere, men Apple har gjort det til en tradition også at præsentere nye produkter.

Den nye 15 tommers variant ligner egentlig blot en MacBook Air, der har fået vokseværk. Samme elegante design og stort set samme indhold.

Den nye MacBook Air 15 fås i fire farver. (Foto: Apple)

Alligevel er den en reel nyhed for Apple fans. Det er nemlig første gang, at Apple sælger en laptop med denne skærm-størrelse, der ikke er en dyrere MacBook Pro.

Måske Apple har følt sig lidt presset, fordi netop laptops med 15,6 tommers displays er de mest udbredte og populære i Windows-lejren, Den er et fint kompromis mellem det bærbare og en skærm, som er fin på et skrivebord.

Apple fortæller ikke, hvilken grafik-opløsning den nye Air laptop har. Kun, at der er tale om et ”liquid Retina display” på 15,3 tommer. Med en lysstyrke på 500 nits og en beskeden billed-opdatering på 60 Hz.

Der er kun tale om en standard LCD-skærm – ikke den flotte XDR-type fra MacBook Pro. Men ok – merprisen skal jo forsvares.

MacBook Air er den tyndeste 15 tommers laptop på markedet. (Foto: Apple)

Lydsystemet er udvidet, så det omfatter hele seks interne højttalere og tre mikrofoner.  Der er Dolby Atmos og et 1.080 punkters video-kamera, der sidder lidt uelegant i toppen af skærmen.

Endelig skal nævnes, at den nye MacBook Air 15 tommer bruger samme Apple M2 processor som lillebror på 13 tommer.

Den nye laptop kan forudbestilles fra i dag og vil blive leveret tirsdag den 13. Juni. Samme dag dukker den også op hos de danske forhandlere.

Priserne begynder ved 12.499 kroner, hvilket er 3.000 kroner mere end 13-tommers modellen. MacBook Air 15” fås i farverne midnat, stjerneskær, sølv og space grå….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Luksus i brugte iPhones