Disse mobiler købte vi i maj

HP’s pc’er får kunstig intelligens

(Foto: Gizchina / Weibo)

I slutningen af juni vil HP præsentere en helt nye kategori af pc’er, der skal indeholde en banebrydende teknologi til brug sammen med kunstig intelligens (AI).

HP har arbejdet tæt sammen med de tre store chip-fabrikanter AMD, Qualcomm og NVIDIA for at skabe en platform, der gør det muligt at arbejde med store datastrømme lokalt og via internet.

Det lokale element er vigtigt på grund af sikkerheden. De typiske kunder til de nye HP pc’er med kunstig intelligens vil være virksomheder og den offentlige sektor, der ikke bryder sig om, at vitale data bliver lagret fjernt borte i skyen i et andet land.

Ifølge HP’s topchef Enrique Lores kommer den nye kategori af pc’er på markedet i 2024. Kunderne vil den tid få en helt anderledes oplevelse med at arbejde på en pc på bordet.

De vil nemlig være i stand til at foretage avancerede data-analyser lige her og nu og skal ikke bruge tid til at sende forespørgsler til en stor server i baggrunden.

Fremover får selv din bærbare pc indbygget kunstig intelligens. (Foto: HP)

Betjeningen vil samtidig foregå ved at tale til pc’erne i normalt sprog. På den måde kan spørge den kunstige intelligens om mange ting og få et kvalificeret svar i løbet af få sekunder eller endnu kortere.

HP venter, at den nye kategori af kloge pc’er vil blive efterspurgt hos erhvervskunder i større virksomheder, hvor HP i forvejen henter hovedparten af sin omsætning.

De nye HP pc’er skal have en online forbindelse til cloud-services for at fungere perfekt. Ikke alle beregninger og søgninger kan nemlig foretages lokalt.

Brugerne behøver dog ikke at være nervøse for deres vigtige data. Den nye arkitektur vil nemlig sikre, at ingen data forsvinder ud ad huset, medmindre der er givet en udtrykkelig tilladelse til det.

For at sikre denne kraftigt øgede sikkerhed og den nye ”naturlige” betjening arbejder HP tæt sammen med både chip-fabrikanter og vigtige softwarehuse.

HP kalder selv de nye pc’er for en “game-changer” i computer-verdenen:

De kan integreres direkte i systemer med kunstig intelligens og give brugerne en hurtigere og mere sikker måde at håndtere data-analyser….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Disse mobiler købte vi i maj