BMW er på spil

Tastatur som i gamle dage

(Foto: Fineday)

Nogle af os har levet længe nok til at kunne huske, at kontorer var meget mere støjende i gamle dage end nu. I hvert fald støjende på en anden måde.

Dengang var præget af en karakteristisk klikkende lyd, når flere eller mange kontordamer hamrede løs på deres mekaniske og elektriske skrivemaskiner.

Den samme ”musik” klang også fra avisernes redaktioner. Ikke helt så kontinuerligt, fordi journalister hele tiden gør ophold for at tænke sig om, inden de skriver videre.

Jeg kender flere, der oprigtigt talt siger, at de savner den gammeldaws lyd af travle kontorfolk. De synes ikke, at den nymodens lyd af mobiltelefoner er lige så beroligende.

(Foto: Fineday)

Heldigvis kan disse nostalgikere snart købe sig til både lyd og fornemmelse af at sidde med et mekanisk tastatur. Oven i købet i noget, der ligner en rigtig gammel skrivemaskine.

Hemmeligheden hedder Fineday 3.0 Bluetooth Mechanical Keyboard.

Som navnet antyder, er Fineday en skæg kombinational af mekaniske taster og moderne elektronik med trådløs Bluetooth og en lille sort/hvid skærm. Den sidder øverst, hvor papiret ellers rullede frem med tekst-linierne printet på.

Bluetooth 5.0 forbindelsen bruges til den smartphone, tablet, Windows laptop eller MacBook, hvor man vil skrive sine godbidder ind i tekstbehandlingen.

(Foto: Fineday)

Meget praktisk kan disse moderne digitale enheder lægges i en skuffe bag på Fineday, så de ikke forstyrrer billede og atmosfære af et gammeldags ”hakkebræt.”

Naturligvis kan man også forbinde Fineday med en computer via kabel. I så fald kræver tastaturet ingen ekstra strømforsyning. Bruger man derimod Bluetooth, skal man putte to AA-batterier i tastaturet.

Både chassis og taster på Fineday er fremstillet af anodiseret 6063 aluminium i samme kvalitet, der bruges til fly.

Bogstaver, tal og tegn er ikke trykt på tasterne som på pc’er, men indgraveret som i gamle dage. De bliver altså ikke udvisket efter et års flittigt brug, som man godt kan komme ud for på laptops.

(Foto: Fineday)

Fineday har samtidig allieret sig med tyske Cherry for at få fat i switche, der giver den helt rigtige lyd. Prøv at se og lytte til videoen herunder.

Cherry leverer sine høj-kvalitets MX Blue switche til at sidde under tasterne. De er tilmed belyste, sådan som man ofte ser tastaturer til spil-computere.

Fineday har sågar en papir-rulle med fysisk retur-funktion. Rullen er ikke kun til pynt, men har knapper siddende i hver ende.

Den venstre justerer lysstyrken i tasternes LED-lamper, mens den højre indstiller, hvor højt tastaturet skal larme, når man skriver på det.

Sydkoreanske Fineday forsøger i øjeblikket med succes at skaffe finansiering til en storproduktion via Crowd Funding på iværksætter-portalen Kickstarter.

Det ønskede beløb er overtegnet ni gange, men interesserede kan fortsat forudbestille et retro-tastatur til sig selv formedelst en særpris på 655 dollars eller 4.550 danske kroner.

Det er dyrt og det samme, som man kan købe en god laptop for. Omvendt er det halv pris i forhold til den senere butikspris.

Til sidst: Man kan vælge sit Fineday 3.0 tastatur i farverne sort, blå eller grøn….

(Foto: Fineday)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BMW er på spil