Laptops, der bare kan spille

Store pc-skærme bliver bedre

(Foto: Samsung)

Samsung har omsider løftet sløret for dine danske priser på selskabets forbedrede Smart monitors og, hvornår de kommer til salg i danske butikker.

Grundlæggende vil man kunne købe 2023 modellerne af Samsung Smart Monitor M5, M7 og M8 i løbet af august. Alle er store og fås i både 27 og 32 tommer, men de er ikke decideret beregnet til hurtige computerspil.

M8 skærme er toppen af poppen, der kan fås som både 27 og 32 tommer. Den er kun 2,5 centimeter tyk og kan rotere 90 grader, så man kan se billedet i enten bredformat eller opret som portræt.

Nyheden viser billeder i 4K med HDR10+ kvalitet og en typisk lysstyrke på 400 nit. Skærmen har integreret webcam og kan fungere som hub i et Samsung SmartThings netværk.

Samsung M8 kan styres med stemme-kommandoer via Amazon Alexa eller Samsungs egen Bixby assistent.

(Foto: Samsung)

Der er HDMI 2.0 stik, to USB-A forbindelser og en enkelt USB-C port, som kan bruges til at lade en laptop op med 65 watt.

Priserne kommer til at ligge mellem 5.500 og 8.000 kroner, alt efter om man vælger en 27 eller 32 tommers version.

Den noget billigere Smart Monitor M7 henvender sig til dem, der gerne vil have det elegante M8 design, men ikke vil betale for features, de alligevel får brug for.

M7 klarer sig f.eks. uden webcam og SmartThings hub, og man må nøjes med almindelig HDR10 kvalitet og 300 nit lysstyrke. Man skal altså ikke bruge skærmen i et meget lyst lokale.Til gengæld får man en 4K monitor, der kan roteres. 27 tommers modellen kan fås for 4.690 og 32 tommeren for 5.000 kroner.

Til mindre krævende bruger har Samsung den nye Smart Monitor M5. Den kan vise almindeligt Full HD med 1.080 punkter og har en beskeden lysstyrke på 250 nits.

(Foto: Samsung)

Designet er mere simpelt. Skærmen kan ikke roteres, og den kommer uden webcam og mikrofon. Antallet af stik er også begrænset til to HDMI 1.4 og to USB-A porte.

Priserne er så også derefter. 27 tommers udgaven koster 2.900 og 32 tommer version 3.500 danske kroner.

For alle tre nye Smart Monitor serier gælder, at de har fået ny software. Den kan f.eks. registrere, hvis der er en Samsung smartphone i nærheden og vågne op ved automatisk at vise kalender, fotos og andet vigtigt indhold.

Man kan også bruge mus og tastatur i mange SmartThings app, ligesom man kan vise flere vinduer samtidig med indhold fra mobiltelefon, den integrerede web-browser og Microsoft 365 apps.

Desuden kan man nu integrere med både Android og Apple. Sidstnævnte sker som spejling via Apple AirPlay….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laptops, der bare kan spille