Her er den mobile PlayStation

Så dyr bliver Xiaomi 13 Ultra

(Foto: Xiaomi)

På nuværende tidspunkt kan danskere købe Xiaomis glimrende 13 og 13 Pro telefoner i butikkerne. Sidstnævnte koster fra 7.500 kroner.

Vi mangler dog fortsat at se den mest avancerede variant – Xiaomi 13 Ultra – der skal markere sig som et ægte flagskib.

Xiaomi 13 Ultra dukker formentlig op i juni, for prisen i Europa er nemlig netop lækket.

Den bliver på 1.499 euro, hvilket er en smule dyrere end selv Apples topmodel iPhone 14 Pro Max. Sidstnævnte koster 11.500 kroner i danske butikker.

Det bliver altså ikke på prisen, at Xiaomi skal konkurrere med markedets øvrige flagskibe som f.eks. Samsungs Galaxy S23 Ultra, OnePlus 11 eller Sonys helt nye Xperia 1V.

Xiaomi 13 Ultras største force skal være de fire Leica-tunede kameraer, der skal være i særklasse gode. (Foto: Xiaomi)

Som andre toptelefoner fra Android-lejren benytter Xiaomi 13 Ultra Qualcomms seneste Snapdragon 8 Gen 2 processor. Den assisteres af 12 GB lynhurtig DDR5X RAM og 256 eller 512 GB lager.

Xiaomi nyheden disker op med en AMOLED skærm på 6,7 tommer, der kan vise billeder i den fornemme Quad HD+ opløsning.  Med 120 Hz er displayet meget hurtigt, og det er samtidig lysstærkt med 2.600 nits.

Skærmen ligger beskyttet bag ridsefast Corning Gorilla Glass, og den skal kunne arbejde med både Dolby Vision, Dolby Atmos og HDR10+ billeder.

Batteriet er på solide 5.000 mAh og skal kunne lades meget hurtigt op med 90 watt via kabel og 50 watt trådløst. Det er ægte flagskibs-specifikationer.

Xiaomi 13 Ultra udstyres med hele fire kameraer på ryggen, hvor hoved-objektivet rummer en stor Sony IMX 989 billedsensor på én tomme. Linsen har variabel blænde og optisk billed-stabilisering

De øvrige tre kameraer er en ultra-vidvinkel på 50 MP og en Sony IMX 858 sensor samt hele to tele-zoomer. Begge er på 50 MP og giver henholdsvis 3,2 og fem gange optisk zoom. På forsiden sidder så en selfie-skyder på 32 MP.

Det er et ret ødselt udvalg af kameraer, der bliver ekstra interessante, fordi tyske Leica har været med til at tune dem med knowhow og software.

Xiaomi 13 Ultra er vandtæt efter IP68 og kommer som standard med Android 13, hvor Xiaomi har lagt sin egne MIUI 14 brugerflade ovenpå.

I Kina kan køberne vælge mellem forskellige farver som f.eks. orange, blå og gul. I Europa må vi dog sandsynligvis nøjes med de knap så opsigtsvækkende sorte og grønne….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den mobile PlayStation