Brug Android spil på Windows pc

Beepberry er en anti-smartphone

(Foto: Beepberry)

Den ligner et levn fra fortiden. Sådan cirka 20 år tilbage i tiden, hvor de canadiske Blackberry telefoner var ganske populære hos erhvervsfolk.

De var bedre og hurtigere til e-mails end andre mobiltelefoner på den tid. Det var flere år før iPhone.

Blackberry havde et rigtigt lille tastatur at skrive på, og så var styresystemet mere sikkert end konkurrenterne på markedet dengang.

Blackberry overlevede dog ikke, selvom firmaet hoppede med på smartphone-bølgen med iPhone, som ramte verden for 15 år siden.

Samme opfinder stod også bag det billige Pebble smartwatch. (Foto: Beepberry)

“Smarte” Blackberries med stor farveskærm, der blev produceret I Kina, havde ingen chance, da først Android rullede frem.

Derfor er det med nogen nostalgi, at man studerer nyheden om, at der nu kommer en Beepberry telefon. Med det gamle design og de gamle dyder.

Beepberry er nemlig helt bevidst gjort meget mere simpel end moderne smartphones. Faktisk er nyheden ”dum” i sammenligning med dem.

Det mener i hvert fald manden bag Beepberry – Eric Migicovsky. Han har også ved tidligere lejligheder markeret sig med skæve holdninger og anderledes opfindelser.

(Foto: Beepberry)

Han lancerede f.eks. den simple og ret elegante Pebble smartwatch for nogle år siden. Han har også rodet med en egen Android telefon, men det meste tid har Migicovsky brugt den nye messaging-app Beeper.

Den er en integreret del af Beepberry og kan bedst beskrives som en app, der har alle kvaliteterne fra WhatsApp, Messenger, Twitter og iMessage samlet ét sted.

Migicovsky kalder selv sin opfindelse som en “e-paper cyber-gadget”, der kan finde plads i alle lommer. Den kan fint bruges til tekst-chat, til sms, men også længere meddelelser.

Indenbords sidder en Raspberry Pi Zero W processor, et ægte Blackberry Classic tastatur og en 2,3 tommers LCD-skærm.

Den kan kun vise 400 gange 240 punkter i sort/hvid. Det er ok til ren tekst og kan bruges til f.eks. vejrudsigter og fartplaner.

Glem alt om fotos, selfies og videoklip. Helt simple spil skulle dog være mulige, men de fandtes jo også allerede til mobiltelefonerne for 25 år siden.

Beepberry kører med et ”open source” styresystem, og Migicovsky håber, at fingernemme programmører vil skrive en masse brugbare apps til den nye ”anti-smartphone.”

Til en pris af beskedne 79 dollars eller ca. 550 kroner kan man ikke forvente et strømlinet cover til Beepberry.

(Foto: Beepberry)

Så skal man også samle det hele selv. Formedelst 20 dollars ekstra får man elektronikken tilsendt færdigsamlet.

Nyheden ligner, hvad man i gamle dage kaldte en ”fuglerede” af elektronik.

Køberen må selv finde noget at pakke sin Beepberry ind i inklusive det medfølgende batteri på 2.000 mAh. Det kan eventuelt 3D-printes.

Den nuværende Beepberry fungerer i øvrigt kun over Wi-Fi. En senere og dyrere version vil også kunne bruge 4G mobiltelefoni….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brug Android spil på Windows pc