78 procent af os handler online

Netflix strammer tøjlerne

(Foto: Mollie Sivaram / Unsplash)

(Opdateret) Hvis du i dag modtager en e-mail fra Netflix, er der god grund til at åbne den og læse indholdet.

Med mailen indleder Netflix nemlig en kampagne, som skal stoppe for gratis deling af film og tv-serier uden for husstanden.

På verdensbasis taber Netflix hvert år milliarder af kroner, fordi abonnenter ulovligt deler brugernavn og passwords med venner, naboer, kolleger eller familie, der bor fysisk andre steder end abonnenten selv.

Totalt set skal der være tale om over 100 millioner husstande i verden, der ser Netflix uden at betale

For nogle måneder siden indledte Netflix en kampagne mod konto-delingen i Spanien, Canada, Portugal og New Zealand.

Denne kampagne har åbenbart været en succes, for fra i dag udvides den til flere lande inklusive bl.a. Danmark og Tyskland.

”En Netflix-konto er beregnet til en enkelt husstand. Alle, der bor i den husstand, kan bruge Netflix, uanset hvor de befinder sig – hjemme, på farten eller på ferie,” skriver Netflix i en pressemeddelelse.

Til gengæld er det ikke tilladt at låne sin konto ud til andre. Det er noget, som Netflix kan registrere, fordi den store streaming-tjeneste kan se i sine systemer, hvor abonnenterne logger på og, hvem der bor på adressen.

I den mail, som alle danske Netflix abonnenter modtager fra i dag, gør tjenesten opmærksom på, at man godt kan dele kontoen med personer uden for sin husstand. Så skal profilen overføres til et nyt medlemskab, som vedkommende betaler for.

I praksis betyder det, at man kan betale ekstra hver måned, så en eller flere mennesker, man ikke bor sammen med, kan bruge kontoen.

I Danmark vurderes Netflix at have 1,1 millioner abonnenter. Til sammenligning har TV2 omkring 900.000, Disney+ ca. 600.000 og HBO Max 450.000….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

78 procent af os handler online