Spil Pac-Man med LEGO

Mobilens skærm bliver en doktor

(Foto: Samsung Display)

Når smartwatches kan foretage en række helbreds-relaterede målinger, skyldes det, at de har en særlig sensor på undersiden. Den ligger tæt på bærerens hud og kan derfor “føle” puls osv.

Samsung mener, at den opgave i virkeligheden også kunne ordnes af f.eks. en smartphone, en tablet eller for den sags skyld også en laptop.

De skal blot være forsynet med Samsungs banebrydende nye Sensor OLED display. Det har nemlig en ny type finger-aftryks-skanner indbygget, der også kan måle hjerte-rytme, stress, blodtryk,søvn-kvalitet, puls og kropstemperatur.

Med andre ord kan man få en opdatering på sin egen sundheds-tilstand på de få sekunder, det tager at åbne en smartphone ved hjælp af sit finger-aftryk.

Den nye type OLED-skærm er udviklet af Samsung Display, der netop har præsenteret den på Display Week 2023 messen i Los Angeles.

Samsung forestiller sig, at Sensor OLED bliver en vigtig del af et komplet sundheds-system med apps og kunstig intelligens, som vi vil se på mobiltelefoner om et par år.

(Foto: Samsung Display)

Dog er der lige en lille ulempe, hvis helbreds-målingerne skal være rigtig præcise. Så skal man bruge en finger fra begge hænder samtidig på displayet.

Til gengæld kan skærmen selv finde ud af, om det er en finger fra hver hånd, som bliver brugt til målingerne.

Samsung Display ser endnu større muligheder for denne opfindelse end for smarte ure. Dem skal man købe separat og bære hele tiden.

Med den nye skærm kan man aktivere gadges, som man også bruger til andre formål som f.eks. en telefon eller en laptop med touch-skærm.

Samtidig er der ikke behov for, at smart-urets målinger sendes trådløst til en mobil for at blive videre-bearbejdet i en app. Det hele vil være samlet ét sted.

Samsung mener ikke, at Sensor OLED displayet vil afløse smartwatches, fordi de har så mange andre features.

Til gengæld kan det sagtens være dødsstødet for billige fitness-armbånd. Alt, hvad de kan, vil fremover være del af en skærm….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spil Pac-Man med LEGO