Fri data hos TDC Erhverv

Fint kamera til video-bloggere

(Foto: Sony)

49 procent af amerikanske social media brugere regner med, at de sagtens kunne blive dygtige og professionelle bloggere eller influencere.

Hvis det er korrekt, bliver der hårdt brug for flere gode kameraer med særlige ”vlogger” egenskaber.

De fleste amerikanere med en blogger i maven vil nemlig bruge billeder og især videoer i deres indlæg, så de kan blive berømte på YouTube, Instagram, TikTok eller Snapchat.

Den nyhed må få folk i Sonys leder-etage til at klappe I deres japanske hænder. Her bygger man nemlig en af de bedste vlogger kameraer til formålet.

Den populære Sony ZV-1 har netop fået en afløser – beskedent benævnt som ZV-1 II. Den ligner forgængeren, men har fået et par ændringer og forbedringer.

Først og fremmest er objektivet blevet mere vidvinkel, så man nu kan få hele sit ansigt med på billedet, når den elektroniske stabilisering er tændt.

Det nye kamera kan sagtens bruges håndholdt, men da det mangler optisk billed-stabilisering, vil det nok fungere bedst på et stativ eller et fast underlag. (Foto: Sony)

Desuden disker Sony ZV-1 II op med flere nye funktioner, der gør, at bloggeren får et mere biograf-lignende look i bredformat.

Selve kamera-kroppen er identisk med forgængerens. Det samme er den én tomme store billedsensor og betjenings-knapperne på kroppen.

Sony-kameraet har også et digitalt farvedisplay, som man kan folde ud efter behov. Dertil kommer tre indbyggede mikrofoner, for lydsiden er jo også vigtig, når man optager videoer med sig selv.

Er standard-mikrofonerne ikke gode nok, kan man enten koble en bedre mic på via et 3,5 mm jack-stik eller benytte ”skoen” i toppen af kameraet, hvor man kan forbinde flere forskellige Sony mikrofoner.

Som nævnt er den vigtigste forbedring i ZV-1 II, at Sony nu har indbygget en vidvinkel zoom i kameraet. Den går fra 18 til 50 mm, hvilket svarer til 35 mm på et traditionelt spejlrefleks-kamera.

Selfie-videoer er intet problem. (Foto: Sony)

Med den elektroniske stabilisering tændt svarer brændvidden til 23 mm vidvinkel. Selv brede ansigter og store hoveder burde kunne komme med i billedet nu.

Sonys nyhed kan optage video i 4K med 30 billeder i sekundet (fps). Det er ikke vildt imponerende, men helt ok.

Video-billedet er begrænset til 8-bit – ikke det bedre 10 bit. Til gengæld har man den nye Cinematic Vlog opsætning. Den bruger formatet 2.35:1, som ofte bruges i biografen og kan skræddersys yderligere med en række kreative filtre.

Praktisk for ivrige video-bloggere Sonys indbyggede Product Showcase. Det gør det nemt at skifte hurtigt fokus mellem ansigtet, der fortæller, og de produkter, som skal vises.

I den forbindelse skal ZV1 II have fået en bedre Bokeh omskifter, der på et brøkdel af et sekund stiller skarpt på objektet foran kameraet og gør baggrunden uskarp.

Som alle andre moderne kameraer – også dem, der sidder i smartphones – har Sony nyheden fået kunstig intelligens (AI) til at hjælpe med billed-tagningen. Den bruges bl.a. til automatisk at stille skarpt på video-bloggerens øjne.

Sony ZV-1 II lander i butikkerne i juni og skal koste 8.000 kroner….

(Foto: Sony)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fri data hos TDC Erhverv