Fint kamera til video-bloggere

78 procent af os handler online

(Foto: Rupixen.com / Unsplash)

At købe tøj og sko på nettet, mens man ser en god tv-serie på skærmen, er opskriften på en shopping-tur for flere og flere danskere.

De bliver siddende i sofaen, mens Dankortet bliver taget frem. Ikke noget med fysisk at sjoske ned på gågaden eller til indkøbs-centret. Det kunne jo regne eller være koldt udendørs.

Denne trend blev forstærket kraftigt under Corona pandemien, hvor vi skulle have mundbind på, når vi mødtes med andre mennesker.

Den ser dog ud til at fortsætte nu, hvor maskerne er lagt. 78 procent af danskerne – altså næsten fire af fem af os – handlede nemlig online i 2022.

Andelen af danskere mellem 16 til 74 år, som har handlet online i de seneste tre måneder. (Infografik: Danmarks Statistik)

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. De afsløre. Nr også, at kun 60 procent af den danske befolkning shoppede på internet for 10 år siden.

”Danmarks online-handel har været støt stigende i mange år, men gik nærmest amok under pandemien. Fra 2021 til 2022 ser vi et lille fald, fordi vi køber mindre take-away. Nu kan vi igen gå på restaurant og cafe for at få serveret mad og drikke,” forklarer Agnes Tassy. Hun er chefkonsulent hos Danmarks Statistik.

Hun tilføjer, at niveauet for shopping på internet fortsat ligger højere end før Corona. Mon ikke det fortsætter nu, hvor danskerne for alvor har fået smag på den form for shopping?

Danmarks Statistik kan også se, at danskere især køber tøj, sko og accessoires på nettet, som de efterfølgende modtager med posten eller budtjenester hjemme ved husdøren.

Her er de 13 mest populære vare-kategorier, som danskerne handler online. (Infografik: Danmarks Statistik)

I 2022 købte 69 procent af danskerne varer i disse kategorier online. Endnu mere populært var dog at bestille digitale tjenester via internet.

Hele 89 procent shoppede således streaming-tjenester med video eller musik, adgang til e-bøger, billetter til biografer og koncerter samt diverse former for online-spil.

To af tre – 64 procent – købte adgang til film og serier. Det gør kategorien til den næst-mest udbredte blandt danskerne efter online handel med tøj, sko og accessoires.

En mere trist udvikling er imidlertid, at flere og flere danske bliver ofre for online-svindel. Ifølge Eurostat er der tale om tre procent af os.

Udbredelsen af online-svindel i Danmark. Heri er medregnet kort-misbrug ved e-handel, postordre- og telefon-salg. (Infografik: Danmarks Statistik)

Ifølge Nationalbanken steg svindel med danske betalingskort i de sidste tre måneder af 2022, efter at den har være faldende siden 2016.

I første kvartal af 2023 var der 50.000 misbrug for samlet 60 millioner kroner. I samme periode i 2016 lå tallet på 95.000 og tabet på 86.000 kroner.

Størstedelen af svindlen med danske kort sker ved handler, hvor betalingen går til udlandet. I 2022 stod denne type for kriminalitet for 89 procent af de svindlede beløb….

 

www.dst.dk

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fint kamera til video-bloggere