Her får telefonboksen nyt liv

Pas på falske Norlys sider

(Foto: Thom Holmes / Unsplash)

Falske websider og ”phishing” emails, der forsøger at lokke penge ud af folk, er desværre dagligdag på internet.

Nu er online-bedragerierne også gået ud over det store jyske energi- og teleselskab Norlys. Her har man udsendt en advarsel om en falsk hjemmesider, der misbruger selskabets navn og logo.

Svindlerne kontakter typisk Norlys’ Facebook-følgere for at få lokket private oplysninger og konto-numre ud af dem.

Skalkeskjulet er, at de pågældende har vundet en præmie i den konkurrence, som Norlys faktisk har kørt på Facebook.

De kriminelle er så udspekulerede, at de kun kontakter Facebook-brugere, som faktisk har deltaget i Norlys’ konkurrence-

De bliver nu opfordret til at klikke sig ind på en falsk hjemmeside for at få adgang til præmien. Her mødes de med teksten:

Her ses et eksempel på den falske Norlys hjemmeside, som svindlere forsøger at lokke Facebook-brugere ind på for at lokke deres konto-oplysninger ud af dem. (Foto: Norlys)

”Vi har brug for dine personlige data for at validere præmien, og vi bruger kreditkort som gyldig information til at bekræfte dine personlige data. Dit kreditkort er kun påkrævet for betalingsmetoden, så du kan registrere dig, før du kan modtage præmien.”

Siden, man lander på, er falsk. Den ser ellers ægte ud med Norlys’ logo på, men bliver afsløret af sin web-adresse, der ikke er Norlys egen www.norlys.dk .

Norlys advarer mod at følge det falske link og aldrig videregive sine konto-oplysninger ad den vej:

”Vi vil aldrig bede folk om at dele deres konto-oplysninger for at deltage i en konkurrence. Har man modtaget sådan en henvendelse, bør man straks rapportere det til Facebook og slette indlægget,” forklarer Ken Bonefeld. Han er it-sikkerhedschef hos Norlys.

”Svindlere bruger i stor stil phishing til at franarre folk deres oplysninger. Desværre oplever vi af og til, at Norlys’ navn og logo misbruges i sms’er og mails. Det er dog første gang, at vi ser en falsk hjemmeside,” fortsætter han.

Norlys har anmeldt misbruget til Meta, der ejer Facebook….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her får telefonboksen nyt liv