Facebook laver Twitter konkurrent

Vandflyver for begyndere

(Foto: Flite)

Det kan godt være, at det ser så let ud i tv-serier og i biograffilm, men det kræver faktisk en del øvelse at surfe på bølgerne eller flyve hen over vandet på et elektrisk hydrofoil bræt.

Det skal være helt anderledes med den nye Flitescooter fra australske Flite. Den skal være den “ultimative easy rider”, som selv nybegyndere kan håndtere efter nogle få minutters oplæring.

Flite er ikke først på markedet med det mål, men Flitescooter skal i hvert fald være det mest praktiske og selv-sejlende board, man kan købe.

(Foto: Flite)

Brættet pustes nemlig op som et badedyr. Motoren klikkes nemt på, og betjeningen foregår via et cykel-lignende styr midtskibs.

Batteriet til elmotoren er placeret under styret for at skabe balance i brættet. Selve sejleren står på en ”non-slip” overflade, så han eller hun ikke glider så let i det våde element.

Flite hævder samtidig, at den specielle overflade gør Flitescooter mere sikker og velegnet til sejlads med flere end én person. Selv små familier med børn.

(Foto: Flite)

Den undervands og helt indkapslede jetmotor sidder på et 60 centimeter skaft. Flitescooter kan derfor ikke startes direkte fra en flad strand. Det skal enten ske fra en bådebro eller en kaj.

Begyndere vil elske, at Flitescooter har små vinger, der hjælper med at holde balancen i vandet. De kan eventuelt monteres af, når surferen bliver mere erfaren og dristig.

Ved samme lejlighed kan styret tages af, så rytteren står som på et almindeligt surfbræt. Betjeningen foregår så med en fjernstyring, man har i sin hånd.

Standard-batteriet, der følger med Flitescooter, har kræfter nok til 90 minutters sejlads på en opladning. Et større Explore batteri med 150 minutters driftstid kan købes som ekstra-udstyr.

Desværre er fornøjelsen ikke helt billig. En Flitescooter kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 12.995 euro eller ca. 98.500 danske kroner. Levering skal ske til august.

Med i prisen følger batteri, bæretaske og en manuel luftpumpe….

Den lille jetmotor sidder på et 60 centimeter skaft under vandet. (Foto: Flite)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook laver Twitter konkurrent