VW vil køre med Huawei

Skak-brættet er en robot

(Foto: Particula)

Er du lige begyndt at spille skat, eller er en erfaren spiller med fuld tjek på brikker og træk? I begge tilfælde kan de være svært at finde en modspiller, der er på niveau med en selv.

Specialisten i elektroniske spil Particula har måske det rigtige. I hvert fald har firmaet erfaringen. Particula har nemlig tidligere præsenteret verden for en high-tech udgave af Rubiks terning.

Det nye Gochess er en spændende blanding af et klassisk skatbræt med indbyggede robotter til at flytte brikkerne – og en direkte internet forbindelse, der bruger kunstig intelligens (AI) til at finde passende online makkere til det ædle spil.

Ved første øjekast ligner GoChess de fleste andre skak-computere. Især, når maskinen er slukket.

(Foto: Particula)

Tænder man GoChess, opdager man straks, at brættets overflade er gennemsigtig og belyst nedefra, hvor et antal mini-robotter flytter rundt på brikkerne.

Skakbrikkerne er magnetiske og identificerer sig individuelt over for mini-robotterne, der kører rundt på små hjul og trækker bønder, løbere, springere, dronning og konge med sig.

Det hele kontrolleres af en AI-forstærket app og Bluetooth, der står for internet-kontakten via en smartphone, laptop eller tablet.

Modspillerne finder man online, og de kan sidde et hvilken som helst sted ude i verden. Fælles fpr dem er, at de er skak-entusiaster og er medlem af populære skak-platforme som f.eks. Lichness eller Chess.com.

Modstanderne kan spille mod GoChess brugeren via deres egne pc’er og et skakbræt, der vises på f.eks. en laptop-skærm. De behøver altså ikke selv at have et GoChess bræt for at være med.

(Foto: Particula)

Som udgangspunkt flytter GoChess brugeren sine egne brikker manuelt på gammeldags vis. Han eller hun kan dog også gøre det ved at give skakbrættet tale-beskeder om næste træk.

GoChess indeholder nemlig også en mikrofon og digital assistent i stil med Apples Siri eller Googles Assistent.

Når en GoChess spiller foretager et manuelt træk, registrerer sensorer bevægelsen og sender informationen til skakbrættets egen processor og ud på internet, hvor Particula har en intelligent database liggende i skyen.

Når modparten svarer med et træk via nettet, foregår registreringen den omvendte vej og i brøkdele af et sekund.

Svaret bliver så udført af mini-robotterne i GoChess, samtidig med at spilleren ved det fysiske bræt kan se det påtænkte træk blive vist som en stribe af lysende LED-lamper.

Hvis der mangler en egnet medspiller online, kan man selvfølgelig spille mod GoChess computeren selv.

Her kæmper man så mod kunstig intelligens. Dens sværhedsgrad kan man indstille i 32 niveauer, så man altid kan finde modstand, der matcher ens egne evner.

GoChess kan også bruges som skak-træner, der lærer sin elevs evner og typiske taktik at lære gradvist.

Undervejs markerer GoChess med lysdioder i skakbrættet, hvilke træk der er mulige og tilladte. Farverne skifter, alt efter om trækket er godt, mindre godt eller dårligt.

Endelig kan GoChess brugeren vælge forskellige skak-puslespil eller se trækkene, der blev foretaget i historiske skakspil med stormestre på hver side af brættet.

(Foto: Particula)

GoChess kan skilles ad og benyttes i separate dele: Til undervejs kan selve brættet tages af og bruges uden robotterne. Så spiller man blot skak på den goe gammeldags måde.

Faktisk sælger Particula denne variant som en separat model, der kaldes for GoChess Lite. Den koster så også meget mindre.

Particula forsøger i øjeblikket med stor succes at finde kapital til en storproduktion af GoChess via ”crowd funding” på iværksætter-portalen Kickstarter. Det ønskede beløb er overtegnet 3.000 gange!

Interesserede kan dog fortsat forudbestille et komplet sæt GoChess til en intropris på 259 dollars eller knap 1.800 kroner. Lite-udgaven uden robotter koster 219 dollars.

I begge tilfælde er der tale om en rabat på omkring 100 dollars i forhold til den senere butikspris for GoChess….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VW vil køre med Huawei